HerNews.gr
Ψυχολογία

Post vacation blues: Αντιμετωπίστε την μελαγχολία μετά τις διακοπές

Καθώς οι μέρες του Αυγούστου τελειώνουν, είναι καιρός για πολλούς από εμάς να βγούμε από τη χαλαρή λειτουργία που ήμασταν στις διακοπές και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Προβλέπουμε τα post vacation blues στον ορίζοντα για πολλούς. Μελέτες δείχνουν ότι ένα 73% των ατόμων βιώνουν άγχος ή στρες όταν επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από ένα αναζωογονητικό διάλειμμα. Αλλά μη φοβάστε! Έχουμε μερικές καλές συμβουλές για να ξεπεράσετε την μελαγχολία μετά τις διακοπές μέσω του ύπνου.

Post vacation blues: Τι είναι και πώς τα αντιμετωπίζετε;

Η μελαγχολία μετά τις διακοπές συνήθως εμφανίζεται το βράδυ πριν επιστρέψετε στη δουλειά. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Είναι μια συναρπαστική αλληλεπίδραση ψυχολογικών και φυσιολογικών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, τα άτομα βιώνουν μια αλλαγή στην καθημερινή τους ρουτίνα, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων ύπνου τους. Αυτά τα ακανόνιστα προγράμματα ύπνου και οι διαταραχές στους κιρκάδιους ρυθμούς μπορεί να κάνουν το σώμα να αναπροσαρμόζεται όταν είναι ώρα να επιστρέψει στη δουλειά. Μπορεί να εμφανιστούν διαταραχές ύπνου και δυσκολία να αποκοιμηθείτε το βράδυ πριν από την επανέναρξη της εργασίας.

Επιπλέον, οι διακοπές συχνά δημιουργούν μια πιο χαλαρή νοοτροπία, όπου οι άνθρωποι επιδίδονται σε δραστηριότητες αναψυχής και μένουν ξύπνιοι πιο πολύ από το συνηθισμένο. Η μετάβαση σε μια δομημένη και πειθαρχημένη νοοτροπία για εργασία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον ύπνο.

Συμβουλές για ομαλή μετάβαση από τις διακοπές στην εργασία

Προσαρμόστε σταδιακά το πρόγραμμα ύπνου σας καθώς ετοιμάζεστε να επιστρέψετε στη δουλειά. Το να ξυπνάτε πιο κοντά στον συνηθισμένο χρόνο εργασίας σας λίγες μέρες νωρίτερα βοηθά το σώμα σας να αναπροσαρμόσει το εσωτερικό του ρολόι. Αυτό το προληπτικό βήμα μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά τα μπλουζ μετά τις διακοπές και να διασφαλίσει ότι θα ξεκινήσετε την εβδομάδα εργασίας σας με μια ανανεωμένη και ξεκούραστη νοοτροπία.

Μπορείε να πιείτε ένα καφεδάκι νωρίς για να αποφύγετε τον απογευματινό ύπνο μια μέρα πριν την επιστροφή στη δουλειά σας. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ξέρετε τι σημαίνει το να “πειράζετε” συνέχεια τα μαλλιά σας;

Her News b

Ευγνωμοσύνη: Πώς βελτιώνει τη διάθεσή μας;

Her News

Για ποιους λόγους λένε ψέματα πιο συχνά οι άνθρωποι & πως καταστρέφει την ψυχική υγεία

HerNews ka