HerNews.gr
Αφιερώματα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα- 25 χρόνια από τον θάνατο της: Όλη η ιστορία πίσω από την πριγκίπισσα του λαόύ

Σα σήμερα,  στις 31 Αύγουστου το 1997 η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Έγινε ιδιαίτερα αγαπητή για το φιλανθρωπικό της έργο και για την υποστήριξη που παρείχε στη Διεθνή Εκστρατεία Απαγόρευσης των Ναρκών Ξηράς και για την αντιμετώπιση της νόσου AIDS.

Αν και έχουν περάσει 25 χρόνια από τον θάνατο της, η θλιμμένη πριγπισσα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1961 και ήταν μέλος της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας ως η πρώτη σύζυγος του Καρόλου, πρίγκιπα της Ουαλίας.  Ο ΄γάμος τους έλαβε χώρα στις 29 Ιουλίου 1981 στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα
apnews.com

Ο γάμος τους τερματίστηκε με διαζύγιο στις 28 Αυγούστου 1996.

Η πριγκίπισσα θέλησε να προχωρήσει τη ζωή της μαζί με τον σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγιέτ.

Το χρονικό του τροχαίου ατυχήματος

Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να χαρούν τη σχέση τους, αφού τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου του 1997, το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόντουσαν έπεσε πάνω στην κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά στο Παρίσι. Η ίδια τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Ωστόσο έχασε τη ζωή της, αφού όταν έφτασε στο νοσοκομείο πάθαινε συνεχώς καρδιακά επεισόδια.  Μέχρι και σήμερα δύσκολα να ξεπεράσει κανείς μια τέτοια απώλεια.Μάλιστα, το κοινό της έχει δημιουργήσει hashtag #Diana25 στην πλατφόρμα του Twitter.

O πυροσβέστης Χαβιέρ Γκούμερλον είναι ανάμεσα σε εκείνους που προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν την πριγκίπισσα. Ο ίδιος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως:

“Δεν το πίστευα. Είχε ανοιχτά τα μάτια της στην αρχή και είχε τις αισθήσεις της». Όπως εξομολογήθηκε, πριν τη βγάλουν από το αυτοκίνητο, εκείνος της κρατούσε το χέρι και προσπάθησε να την παρηγορήσει και να την κρατήσει ψύχραιμη. «Μου είπε “Θεέ μου τι έγινε;” και λίγο αργότερα υπέστη ανακοπή».

news.sky.com
news.sky.com

«Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Ήταν φυσικά μια ανακούφιση γιατί, ήθελα να της σώσω τη ζωή και αυτό νόμιζα ότι το είχα κάνει. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε. Από όσο ήξερα όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά έμαθα αργότερα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ αναστατωμένη.

Ξέρω πια, ότι υπήρξαν σοβαροί εσωτερικοί τραυματισμοί, αλλά όλο το επεισόδιο είναι ακόμα πολύ έντονο στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς θα μείνει για πάντα μαζί μου”.

Ο θάνατος της συγκλόνισε το πανελλήνιο ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν πολλές θεωρίες συνομωσίας.  

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Ωδή στην αγάπη

Her News b

Οι γιαγιάδες της Κρήτης κάνουν τραπ και γίνονται viral!

Her News

Μάτα Χάρι: Η θρυλική πόρνη κατάσκοπος του 20ού αιώνα – Εκτελέστηκε ως διπλή πράκτορας

Her News