HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Σαφές μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Όλοι το ξέρουν ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα»

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία πως «όλοι ξέρουν ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα» εξέπεμψε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στην οποία έδωσε απαντήσεις για όλα τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας από τα ελληνοτουρκικά μέχρι την επιδότηση για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sfera 102,2 και ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «η επιλογή μας είναι να μην τσιμπάμε στις προκλήσεις. Είναι σίγουρα και προεκλογικό παιχνίδι. Το 63% των Τούρκων δεν θεωρούν την Ελλάδα απειλή. Είμαστε καταδικασμένοι να συνυπάρχουμε, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Διεμήνυσε, δε, ότι «θα είμαι πολύ αυστηρός ως προς τα όρια που θέτουμε, ξέρουν όλοι ότι δεν παίζουν με την Ελλάδα, από την άλλη πρέπει να συζητούμε και να λύνουμε τις διαφορές μας ή να συζητούμε και να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε χωρίς να πλακωνόμαστε». «Χρειαζόμαστε κάθε μέρα αυτή την ένταση και αυτό το δηλητήριο;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την ενεργειακή κρίση την οποία χαρακτήρισε «πρωτοφανές φαινόμενο» εξηγώντας ότι «η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί 10 φορές» και προσθέτοντας ότι «εμείς έχουμε δρομολογήσει έναν μηχανισμό υποστήριξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, φαντάζομαι θα ακούτε το τελευταίο διάστημα λιγότερα παράπονα από το προηγούμενο διάστημα».

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «πέρυσι κάναμε λάθος, με αποτέλεσμα να μην επιδοτούνται αρκετές καταναλώσεις, είχαμε βάλει το όριο χαμηλά» τονίζοντας ότι φέτος «Ακυρώσαμε στην πράξη τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Είναι υψηλότερο το κόστος; Ναι, αλλά είναι χαμηλότερα από πριν. Οι τιμές είναι χαμηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Νικόλ Μαυρίδη μιλά ανοικτά στο HerNews για όλους και για όλα: Τα νέα της βήματα, το Survivor & οι 2 μεγάλες της αγάπες

Her News b

Η Ρένα Βασιλάκη, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το Νίκο Χαρδαλιά μιλά στο HerNews: «Προτεραιότητα για εμάς είναι ο πολίτης»

Her News

“Work In Tech”: 699 γυναίκες εκπαιδεύονται στον χώρο του ΙΤ support!

Her News