HerNews.gr
Συνεντεύξεις

O καταξιωμένος Makeup Artist Παναγιώτης Καρακάσης μιλά στο HerNews: «Λίγες ευκαιρίες υπάρχουν να κάνει κάποιος καριέρα από reality της τηλεόρασης»

Ο Παναγιώτης Καρακάσης, καταξιωμένος makeup artist στον χώρο των media και των περιοδικών. Που μετρά περισσότερα από 15 χρόνια ατελείωτης δημιουργίας με τον δικό του μοναδικό τρόπο που τον ξεχωρίζει και να διαπρέπει με ό,τι καταπιαστεί.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις Ελληνίδες celebrities.

Φυσικά από το βιογραφικό του δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα περιοδικά μόδας, ενώ στο εξωτερικό ο Παναγιώτης Καρακάσης έχει συμμετάσχει σε πολλά red carpet events.

Δεν τελειώνουμε εδώ όμως, καθώς από το 2019 είναι Creative Makeup Director της  Oriflame.

Ο Παναγιώτης βρέθηκε κριτής στον διαγωνισμό Greek Makeup Art Awards 2022 στην  HairProf και έδωσε το πρώτο βραβείο για το Photo shooting  με θέμα UV στην Κυριακή Κουντούρη.

Εμείς συναντήσαμε τον Παναγιώτη στο περίπτερο του HerNews και μας μίλησε για την εμπειρία του ως κριτής και όχι μόνο.

Ο Παναγιώτης Καρακάσης με τη δημοσιογράφο του HerNews Κατερίνα Αλεξανδρίδου

Πως αισθάνεσαι που είσαι ένας από τους κριτές στο Greek Makeup Awards ;

Αισθάνομαι ευγνώμων και τυχερός. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, με ωραία διάθεση.  Είναι ωραίος διαγωνισμός γιατί δίνει ωραίες ευκαιρίες σε νέους όπως αναγνώριση, προβολή και πάντα ένας διαγωνισμός σε κάνει καλύτερο γιατί βλέπεις τα όρια σου. Και εγώ τα ξεπέρασα τα όρια μου γιατί δεν μου αρέσει καθόλου να κριτικάρω. Και η ευκαιρία αυτή μου έδωσε χαρά γιατί ήταν όλα αντικειμενικά και χωρίς να στεναχωρήσεις κάποιον. Και θα το ξανά έκανα.

Η κοπέλα που βράβευσες κέρδισε 2 βραβεία, ανταποκρίνεται το αποτέλεσμα που έβγαλε στις προσδοκίες σου;

Ναι μου άρεσε και χάρηκα γιατί δεν ξέραμε τους διαγωνιζόμενους βλέπαμε και βαθμολογούσαμε μόνο το  look και ήταν από τους διαγωνιζόμενους που ήταν στα κριτήρια μου.

Θα γινόσουν κριτής σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή μόδας;

Νομίζω πως θα γινόμουν. Αν και δεν μου αρέσει να κριτικάρω απλά θα βοηθούσα στο να ξανά επαναφέρουμε τα σωστά πρότυπα. Και αν η εκπομπή είναι στα κριτήρια της δουλειάς μου, ναι θα το έκανα.


Θεωρείς ότι τα τωρινά show και reality μόδας μπορούν πραγματικά να αναδείξουν άτομα που να κάνουν καριέρα στον χώρο;

Όπως το ρώτησες reality. Δυστυχώς λίγες ευκαιρίες υπάρχουν να κάνει κάποιος καριέρα από reality της τηλεόρασης και θεωρώ αυτά έχουν δημιουργήσει τα κακά πρότυπα που έχουν τα νέα παιδιά.

 

Πιστεύεις ότι τα social media είναι ένας τρόπος να αναδείξει κάποιος επαγγελματίας και μη τη δουλειά του;

Ναι είναι ένας εύκολος τρόπος να δείξεις την δουλειά σου. Και φαίνεται και η αισθητική πλέον του κάθε επαγγελματία από τα social media, δηλαδή σε τι κατηγορία ανήκει (natural  creative ).

Ποια η γνώμη σου για τους νέους που ξεκινούν τώρα στον χώρο του μακιγιάζ;

Θεωρώ ότι πολλά παιδιά έχουν επηρεαστεί από τις πλατφόρμες του ίντερνετ. Αυτό είναι και καλό αλλά έχουν κάνει και κακό. Δηλαδή δε γίνεται να ξεκινάς makeup και να μην γνωρίζεις την ιστορία του μακιγιάζ ή μεγάλους artist που έχουν δουλέψει πολύ και έχουν ιστορία πάνω στο μακιγιάζ.
Δυστυχώς πολλοί νέοι δεν ακολουθούν το ταλέντο τους και ακολουθούν έναν λάθος δρόμο των social, που μπορεί να έχουν σούπερ χέρι και να το σταματάνε γιατί επηρεάζονται από όλο το φαίνεσθε. Αν το καταλάβουν νωρίς  θα έχουν λαμπρό μέλλον γιατί έχουμε νέους με μεγάλο ταλέντο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Γρηγόρης Μπιθικώτσης: «Όταν δύο άνθρωποι δεν καταφέρνουν να είναι μαζί ως σύντροφοι, έχουν χρέος να είναι μαζί για το παιδί»

Her News b

Ντέπυ Γκολεμά: «Η Βίκυ Καγιά είναι πάρα πολύ υπερεκτιμημένη»

Her News b

Σοφία Βεργκάρα: «Το γιγάντιο στήθος και το σώμα μου, μου άνοιξαν πόρτες»

HerNews ka