HerNews.gr
Συνταγές

Brownies: Τα μυστικά για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα

Τα brownies δεν είναι άλλο ένα είδος κέικ. Η ζουμερή, μαστιχωτή υφή και η υγρή σοκολατένια καρδιά τους τα κάνει να ξεχωρίζουν και να μην αφήνουν κανέναν αδιάφορο. 

Οι συνταγές για να φτιάξεις και τα δικά σου brownies είναι ατελείωτες, τα υλικά απλά και το βασικό συστατικό τους είναι φυσικά η σοκολάτα!

Ωστόσο, ακόμη και στην πιο απλή συνταγή, πολλά μπορούν να πάνε λάθος και το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό. Αν θες να καταπλήξεις την οικογένεια ή τους φίλους σου με τα καλύτερα brownies, δεν έχεις παρά να σημειώσεις τα παρακάτω μυστικά.

Τα μυστικά για τα τέλεια brownies

Ανεξάρτητα από τη συνταγή που θα επιλέξεις, αν στοχεύεις στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρέπει να θυμάσαι τα εξής:

  • Tα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προτίμησε ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη, για να καραμελώσει σωστά μέσα στο μείγμα.
  • Μην βαριέσαι το μίξερ! Χτύπησε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν ανοιχτόχρωμη κρέμα. Θα σου πάρει 4 με 5 λεπτά
  • Κοσκίνισε όλα τα στερεά υλικά που θα βάλεις στο μείγμα
  • Για το καλύτερο αποτέλεσμα, στρώσε αντικολλητικό χαρτί μέσα στη φόρμα. Μόνο έτσι θα ξεφορμάρεις τα brownies χωρίς δυσάρεστες απώλειες.
  • Να είσαι προσεκτική με τον χρόνο. Ψήστε τα brownies σύμφωνα με τις οδηγίες και ποτέ παραπάνω. Μην ξεχνάς πως τα brownies πρέπει να έχουν υγρή σοκολατένια καρδιά. Δεν φτιάχνεις το κλασικό κέικ
  • Άφησε τα brownies να κρυώσουν ώστε να μπορείς να το κόψεις εύκολα σε κομμάτια.

Φτιάξε τα πιο εύκολα Brownies

Τώρα που έμαθες τα μυστικά για να φτιάχνεις πάντα τα πιο απολαυστικά brownies για εσένα και τους δικούς σου, δεν θα μπορούσαμε να μην σου βρούμε και την κατάλληλη συνταγή, ώστε να τα εφαρμόσεις.

Υλικά

  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη σοκολάτα)
  • 200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  • 150 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 βανίλιες
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Θα ξεκινήσουμε κάνοντας μπεν μαρί για να λιώσουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Σε ένα πυρίμαχο μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό. Προσέχουμε να μην έρχεται το μπολ με τα υλικά, σε επαφή με το νερό.

Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό το μείγμα των brownies.

Σπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τοn κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε καλά το μίγμα με ένα μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 4 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε το χλιαρό μείγμα σοκολάτας-βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά, με μία σπάτουλα, κυκλικά.

Αναδιπλώνουμε απαλά το μίγμα, για να μη χάσουμε τον αέρα που έχει εγκλωβιστεί. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.

Ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα brownies.

Το ταψί για τα brownies

Βουτυρώνουμε καλά ένα τετράγωνο ταψί, 24×24, και στρώνουμε μέσα λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα τα brownies.

Με τη βοήθεια της σπάτουλας, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Το πάχος του brownie στο ταψί σε αυτό το σημείο θα είναι περίπου 2 με 3 εκατοστά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 35 περίπου λεπτά. Λίγο πριν να συμπληρωθεί ο χρόνο ψησίματος, ελέγχουμε αν έχει ξεκολλήσει ελαφρά από τα τοιχώματα και αν έχει σχηματίσει μια εύθραυστη τραγανή κρούστα στην επιφάνεια.

Δεν αγγίζουμε ούτε πιέζουμε την κρούστα της επιφάνειας γιατί θα διαλυθεί. Τότε καταλαβαίνουμε ότι είναι ώρα να σβήσουμε στο φούρνο.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως για να μπορεί να κοπεί σε κομμάτια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Carrot cake: Συνταγή για υγιεινό κέικ καρότου

Her News

Συνταγές: Κοτόσουπα με άγριο ρύζι- Η πιο gourme επιλογή για το κρυολόγημα!

HerNews ka

Συνταγή: Πεντανόστιμο ψωμί με μπύρα

Her News b