HerNews.gr
Διεθνή

Michelle Obama: “Η κοινωνία δημιουργεί στις γυναίκες ανασφάλειες”

H Michelle Obama δε μπόρεσε να μην καθηλώσει ξανά του ακροατές της με την ομιλία της, ενώ παράλληλα αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Η ίδια βρέθηκε καλεσμένη στο “Girls Opportunity Alliance’s Get Her There”, μια εκδήλωση για την ενίσχυση και ενδυνάμωση νεαρών κοριτσιών. Μαζί με την Amal Clooney και την Melinda Gates, η Michelle Obama αναφέρθηκε στα νεαρά κορίτσια και τόνισε πως δεν πρέπει να αφήνουν όλες τις προκαταλήψεις που έχει η κοινωνία να τις κάνουν να νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους.

Michelle Obama

Η Michelle Obama μεταξύ άλλων προχώρησε σε μια μεγάλη αποκάλυψη. Πιο συγκεκριμένα η πρώην κυρία των ΗΠΑ αποκάλυψε πως έχει αισθανθεί και η ίδια πως δεν είναι αρκετή όταν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο. 

Πιο συγκεκριμένα είπε πως:

“Θέλω να σπάσω τον τοίχο του ακατόρθωτου. Η κοινωνία δημιουργεί στις γυναίκες ανασφάλειες. Τις κάνει να έχουν δεύτερες σκέψεις για τα πάντα στις ζωές τους. Υπάρχουν άνθρωποι σε θέσεις εξουσίας, τους οποίους τους βολεύει αυτό το σκεπτικό. Θέλουν οι γυναίκες να παραμένουν αδύναμες. Να έχουν αμφιβολίες για τους εαυτούς τους, η ίδια η κουλτούρα μας, το ενισχύει αυτό.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν, θέλω για αρχή να τους πω, πως αυτά τα συναισθήματα είναι αληθινά και υπάρχουν σε όλες μέσα μας. Τα κουβαλάμε για το υπόλοιπο της ζωής μας. Δεν έχει σημασία πόσο επιτυχημένη μπορεί να γίνεις και πόσο μακριά μπορεί να φτάσεις, ακόμη και αν φτάσεις στον Λευκό οίκο, συνεχίζουν αυτές οι σκέψεις του ότι δεν είσαι αρκετά καλή να σε βασανίζουν. Και εγώ έχω έρθει αντιμέτωπη με τέτοια συναισθήματα”.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Σπουδαία ανακάλυψη στην Ανταρκτική: Εντοπίστηκε νέα αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων

HerNews ka

Kim Kardashian: Περιγράφει τι είναι αυτό που την “ερεθίζει” περισσότερο σε έναν άνδρα

HerNews ka

Τζόνι Ντεπ: Θέλει να αγοράσει ιστορική παμπ στη βρετανική ύπαιθρο

Her News