HerNews.gr
Ψυχολογία

Τρόποι και συμβουλές για να είστε πιο ευτυχισμένες

Ευτυχία. Μια λέξη τόσο απλή αλλά τόσο σημαντική για όλους μας. Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα από το να είμαστε υγιείς είναι να είμαστε ευτυχισμένες.

Και δυστυχώς δεν είναι ένα συναίσθημα δεδομένο για όλους. Λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, λίγο το άγχος της δουλειάς, λίγο “αυτός” που μας ταλαιπωρεί (ξέρεις για ποιον λέω).

Και η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί η κάθε μέρα να είναι ίδια, και δεν μπορούμε να πλέουμε κάθε μέρα σε πελάγη ευτυχίας, όμως σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε μερικούς απλούς τρόπους για να τονώσετε την ψυχολογία σας.

Συμβουλή ευτυχίας #1

Όποιος καταφέρνει να απολαμβάνει τα μικρά πράγματα στη ζωή είναι πιο ευτυχισμένος από κάποιον που βιώνει έντονες στιγμές ευτυχίας από καιρό σε καιρό. Η συχνότητα είναι καθοριστική, όχι η ένταση! Και πού καραδοκούν οι στιγμές ευτυχίας; Οπουδήποτε στον κόσμο, κάθε μέρα.

Συμβουλή #2

Μάθετε να κρατάτε τις σκέψεις σας στο τώρα. Συνήθως το κεφάλι μας βρίσκεται κάπου στο μέλλον ή στο παρελθόν. Ξεπερνάμε τα προβλήματα και περνάμε δύσκολες καταστάσεις στο μυαλό μας ξανά και ξανά. Με αυτόν τον τρόπο, μας λείπουν τα πράγματα που θα μπορούσαν να μας κάνουν ευτυχισμένους εκείνη τη στιγμή.

Τυχερή συμβουλή #3

Αφήστε τακτικά την τηλεόραση, το Netflix , το Facebook, το Instagram και τα λοιπά. Κλείστε τα για ένα βράδυ ή να μην κάνετε τίποτα για μισή ώρα και απολαύστε τη σιωπή. Το να αφιερώνετε χρόνο στη ζωή και αφήσετε την ψυχή σας να ηρεμεί είναι επίσης πολύ καλό για την υγεία σας.

Ευτυχία: Συμβουλή #4

Πριν πάτε για ύπνο, σκεφτείτε τρία πράγματα που σας έκαναν χαρούμενη εκείνη τη μέρα. Λέξη κλειδί: ευγνωμοσύνη! Ή κρατήστε ένα ημερολόγιο χαράς στο οποίο καταγράφετε (π.χ. στο ημερολόγιό σας) μόνο τα θετικά και όμορφα πράγματα.

Συμβουλή #5

 Όταν κάτι σας ενοχλεί που δεν μπορείτε να αλλάξετε, αναζητήστε τα θετικά και προσπαθήστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κατάσταση. Αυτό που πιστεύουμε συχνά γίνεται πραγματικότητα. Επομένως, μην ανησυχείτε τόσο πολύ όλη την ώρα, αντίθετα επικεντρώστε τις σκέψεις σας σε κάτι καλό.

Ομοίως, όποιος δίνει αγάπη στους ανθρώπους, παίρνει αγάπη. Τα πάντα στη ζωή επιστρέφουν με τον χρόνο – απλά πρέπει να το πιστέψετε.

Συμβουλή #6

Είναι κυρίως η προσκόλληση σε ανέφικτα ιδανικά και στόχους που μας κάνει δυσαρεστημένους και δυστυχισμένους. Η επίτευξη των στόχων δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ δύσκολη ούτε πολύ εύκολη. Σκεφτείτε εάν οι στόχοι και οι προσδοκίες σας είναι ρεαλιστικές και εφικτές. 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η δύναμη της γυναικείας αύρας: Πώς να εκπέμπετε αυτοπεποίθηση & αυθεντικότητα

HerNews ka

Αυτοβελτίωση: Τρόποι για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου

Her News

Αλκοόλ: Πόσο κοντά φέρνει τους αγνώστους;

Her News b