HerNews.gr
Σχέσεις

Κατάθλιψη μετά τον γάμο: Τι είναι και γιατί συμβαίνει

Αφού παντρευτείτε, πιθανότατα περιμένετε ευτυχία και ευδαιμονία παρά κατάθλιψη. Ωστόσο, πολλοί νεόνυμφοι αισθάνονται κατάθλιψη μετά την ολοκλήρωση του γάμου και την έναρξη της νιόπαντρης ζωής.

Ένας γάμος είναι μια συναρπαστική περίοδος στη ζωή σας, αλλά το επακόλουθο μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα. Η συνηθισμένη καθημερινότητα ξεκινά και δεν είναι πάντα εύκολο να προσαρμοστείς σε αυτήν.

Μπορεί να εμφανίσετε μερικά από τα συμπτώματα που σχετίζονται με την κλινική κατάθλιψη, αν και τα μπλουζ μετά το γάμο δεν διαρκούν μακροπρόθεσμα και έχουν μια καθορισμένη αιτία.

Η μεταγαμήλια κατάθλιψη είναι περιστασιακή και συχνά εμφανίζεται αμέσως μετά το τέλος του γάμου. Περιλαμβάνει αισθήματα κενού και μελαγχολίας που μπορεί να συμβούν τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Είναι μια απροσδόκητη κατάσταση που είναι δύσκολο να αναγνωριστεί, να αποδεχθεί ή να ξεπεραστεί.

Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι οι μήνες μετά τον γάμο είναι οι πιο ευτυχισμένες στιγμές, αλλά δεν είναι πάντα αυτή η εκτίμηση. Αντί να ζήσετε την αρχή ενός κοινού, χαρούμενου ταξιδιού, μπορείτε να αισθάνεστε αποκομμένοι ή καταθλιπτικοί.

Η πίεση για τελειότητα κατά τη διάρκεια του γάμου μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη όταν τελειώσει. Μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης που διαρκούν για μήνες.

Πολλοί που βίωσαν κατάθλιψη μετά τον γάμο τους εστίασαν όλη τους την προσοχή στον προγραμματισμό της μεγάλης ημέρας (δηλαδή της τελετής). Μπορεί να επικεντρώθηκαν τόσο πολύ στο γεγονός που δεν έδωσαν προτεραιότητα στην υγεία της σχέσης τους πριν από τη μεγάλη μέρα.

Μερικά σημάδια που δηλώνουν κατάθλιψη μετά τον γάμο :

  1. ανία
  2. απάθεια
  3. έλλειψη ευχαρίστησης
  4. ευερεθιστότητα
  5. έλλειψη σκοπού
  6. αμφιβάλλετε για την απόφαση γάμου σας
  7. να μην απολαμβάνεις πράγματα που σου άρεσαν
  8. αδυναμία εστίασης
  9. διαταραχές στην όρεξη και την υγεία του ύπνου σας
  10. μνησικακία
  11. ανεξήγητος θυμός

Εάν τα σημάδια διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε ιατρική υποστήριξη. Ένας επαγγελματίας μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία.

Επίσης μπορεί να έχετε προσδοκίες για τη ζωή μετά το γάμο που δεν λειτουργούν. Αυτές οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη στους νεόνυμφους καθώς προσαρμόζονται στην πραγματικότητα. Μπορεί να οδηγήσει σε θλίψη και φόβο για το μέλλον.

Αν βιώσεις κατάθλιψη μετά το γάμο, μπορείς να το ξεπεράσεις και να αρχίσεις να απολαμβάνεις ξανά τη ζωή. Δεν σημαίνει ότι ο γάμος είναι λάθος ή ότι είστε δυσαρεστημένοι με τον σύζυγό σας.

 Ο γάμος είναι μια μεγάλη προσαρμογή και μπορεί να πάρει χρόνο για να τον αποδεχτείς.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Grey Rock: O πιο αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσετε τους νάρκισσους!

HerNewskl

Σημάδια ότι ο πρώην σε έχει ξεπεράσει

Her News

Νονά: Ο πεντάλογός της

Her News b