HerNews.gr
Health

Η ευγένεια είναι πολύ πιο σημαντική από ότι πιστεύουμε

Μία από τις πρώτες αρετές που οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν να ενσταλάξουν στα παιδιά τους είναι να είναι η ευγένεια και η συμπόνια.

Ως ενήλικας, το να προσεγγίζετε και να βοηθάτε τους άλλους θα πρέπει να είναι συνηθισμένο. Όταν λες και κάνεις καλά πράγματα για τους άλλους, σε κάνει να νιώθεις καλά. 

Το να απλώνεις ένα χέρι συμπόνιας ενθαρρύνει και άλλους να κάνουν το ίδιο. Αυτά είναι πράγματα που κάνετε «ακριβώς επειδή πρέπει» και όχι για να σας δουν ή να σας επαινέσουν.

Το να είσαι καλόκαρδος ωφελεί μόνο αυτούς που βοηθούνται; Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι η συμπόνια είναι ένα αμοιβαίο δώρο. Εδώ θα αναλύσουμε μερικά οφέλη του να είσαι ευγενικός που οι άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη.

1. Είναι καλό για την υγεία της καρδιάς σας να είστε ευγενικοί
Σας έχει πει ποτέ κανείς ότι έχετε μια ευγενική καρδιά; Ίσως υπάρχει μια εγγενής σχέση μεταξύ του ανθρώπινου πνεύματος και της επίδειξης καλοσύνης.

Η προσέγγιση με συμπόνια μπορεί να διεγείρει την παραγωγή μιας ορμόνης που ονομάζεται ωκυτοκίνη. Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη , η ωκυτοκίνη έχει πολλά καρδιαγγειακά οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν τη βοήθεια στη ρύθμιση του καρδιακού σας ρυθμού και τη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης.

2. Η καλοσύνη μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα
Όταν είσαι ευγενικός με τους άλλους, μπορεί να κάνει περισσότερα από το να σε κάνει να νιώθεις καλά συναισθηματικά. Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η ευγένεια μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μπορεί ακόμη να έχει κάποια σχέση με την υψηλότερη παραγωγή ωκυτοκίνης.

3. Όταν είσαι ευγενικός, νιώθεις μια αίσθηση ελέγχου
Θυμάστε το  ρητό να «σκοτώνεις» με καλοσύνη; Φυσικά, σημαίνει να σκοτώνεις τις σκληρές λέξεις και την αρνητική στάση, όχι το άτομο. Χρειάζεται ένας δυνατός άνθρωπος να είναι ευγενικός όταν κάποιος είναι αγενής μαζί του. Ο θυμός μπορεί να είναι τοξικός , αλλά είναι ένα από τα πιο εύκολα συναισθήματα που μπορείς να δείξεις.

Αυτό συμβαίνει ειδικά όταν κάποιος είναι κακός μαζί σας. Ωστόσο, το να απομακρυνθείς απαιτεί συχνά βαθιά δύναμη. Αποδεικνύεις στον εαυτό σου και στους άλλους ότι έχεις τον έλεγχο και δεν μπορούν να σε ξεπεράσουν τα όριά σου.

4. Η καλοσύνη επιστρέφει σε εσάς
Σύμφωνα με το νόμο της έλξης , κάθε επιβεβαίωση που στέλνετε στο Σύμπαν επιστρέφει σε σας με είδος. Οι θετικές επιβεβαιώσεις προσελκύουν θετικές αποδόσεις και οι αρνητικές επιβεβαιώσεις προσελκύουν αρνητικά έσοδα. Ο νόμος ισχύει για τα λόγια και τις πράξεις σας, ανεξάρτητα από το ποιος είστε.

5. Η καλοσύνη προωθεί καλύτερες σχέσεις
Αν κάποιος είναι συνεχώς κακός και κακός μαζί σας, το πιθανότερο είναι ότι δεν θέλετε να συναναστραφείτε μαζί του. Δυστυχώς, οι αρνητικοί άνθρωποι προσελκύουν μόνο περισσότερη αρνητικότητα και απωθούν τη θετική ενέργεια. Είναι λογικό ότι οι καλόκαρδοι άνθρωποι θα έχουν πιο ανθεκτικές και πιο μακροχρόνιες σχέσεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτόματοι πωλητές στα φαρμακεία: Η σωτήρια λύση για εσάς που επιστρέψατε από διακοπές!

HerNewskl

Μύθοι και αλήθειες για το μαύρισμα – Πόσο επικίνδυνος είναι ο τελικά ο ήλιος

Her News

6 Χαλαρωτικά χόμπι για να ξεκινήσετε το καλοκαίρι

Her News