HerNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: O «Έλληνας Θεός Κράτος» στο μετρό της Κωνσταντινούπολης εξόργισε τους ισλαμιστές

Οι διαφημίσεις στο μετρό της Κωνσταντινούπολης εξαγρίωσαν μερίδα Τούρκων πολιτών που παρερμήνευσαν τα εικαστικά του παιχνιδιού στο οποίο πρωταγωνιστεί ο «Έλληνας Θεός», Κράτος.

Η σειρά God of War του PlayStation ξεκίνησε το 2005 και είναι μία από τις δημοφιλέστερες. Στις 9 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το νέο παιχνίδι της σειράς, στο οποίο πρωταγωνιστεί και πάλι ο Kratos, ο Έλληνας θεός, που πλέον εξερευνά τη σκανδιναβική μυθολογία.

Ο «Έλληνας Θεός» κατακλύζει το μετρό – Στο στόχαστρο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Κάποιοι γνώριζαν εν μέρει την ιστορία του παιχνιδιού, ωστόσο δεν αντιλήφθηκαν ότι ο Έλληνας Θεός είναι φανταστικός χαρακτήρας με αποτέλεσμα να βάλουν στο στόχαστρό τους τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, για την επιλογή αυτή.

«Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει φωτογραφίες τού λεγόμενου Έλληνα θεού Kratos στο μετρό! Ω ΚΥΡΙΕ, σώσε την Κωνσταντινούπολη» γράφει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας του Εθνικού Κινήματος Επιβίωσης, Μουράτ Σαχίν, στο Twitter.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που αναρτώνται αντίστοιχες διαφημίσεις στο μετρό της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα, το ίδιο είχε γίνει και με προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, το 2010. Χρήστες του Twitter έψεξαν τον Σαχίν ότι αντί να πανηγυρίζει που ένα τέτοιο παιχνίδι διαφημίζεται στο Μετρό της Κωνσταντινούπολης, βρήκε ευκαιρία να γκρινιάξει, εργαλειοποιώντας το θέμα της θρησκείας.

«Δύο θεοί εισέβαλαν στην κονσόλα μου» γράφει, αστειευόμενος, ένας χρήστης. «Ψάξε πριν αρχίσεις το κλαψούρισμα. Το God of War είναι ένα παιχνίδι για PlayStation και PC. Ο Έλληνας Θεός είναι μόνο μια διαφήμιση γιατί είναι πολύ επιτυχημένο παιχνίδι» έγραψε άλλος. Ορισμένοι αναρωτήθηκαν, δε, αν στην περίπτωση του Σαχίν θα έπρεπε να υπάρξει εφαρμογή του νέου νόμου για τα fake news που ψηφίστηκε στην Τουρκία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε… μπότοξ στα γεννητικά του όργανα για να τα μεγαλώσει

Her News

«Βασίλισσα του sexting»: Έβγαλε δυο εκατομμύρια δολάρια με sms

Her News

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Σέρβιρε «φιλικά προς το περιβάλλον» μπέργκερ από μία καντίνα στο Λονδίνο

HerNews ka