HerNews.gr
Beauty

Gel extensions: H επαναστατική τεχνική που ήρθε για να μείνει!

Έχετε μάθει για το νέο nail technique που ήρθε για να μείνει και αναμένεται να γίνει trend;

Η βιομηχανία της ομορφιάς διαρκώς εξελίσσεται και συχνά κάνουν την εμφάνισή τους νέοι τρόποι που έχουν ως κύριο στόχο να επιτύχουμε την ιδανική περιποίηση του εαυτού μας!

Η περιποίηση των άκρων παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό καθώς πρόκειται για μια συνήθεια που υιοθετούν όλο και περισσότερες γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα nail salons αποτελούν ιδανικό ‘προορισμό’ και έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας περιποίησης!

nail-technique-gel-extensions-vasal

Τα προσεγμένα νύχια είναι στολίδι για τα χέρια μας και η επίσκεψη σε nail artists είναι πλέον συχνή και απαραίτητη. Οι τεχνικές των προηγούμενων δεκαετιών συνεχώς εξελίσσονται. Τα κλασικά βερνίκια αντικαθίστανται από νέα, που επιδιώκουν να χαρίσουν εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα, και κυρίως διάρκεια και αντοχή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει ξεκάθαρη προτίμηση στην τεχνική του ημιμόνιμου και του τζελ, ακριβώς επειδή επιτυγχάνουν τα παραπάνω.

Η νεότερη προσθήκη στη λίστα των δεκάδων επιλογών που έχουμε πηγαίνοντας στο nail salon, είναι το gel extensions.

Φυσικά η λέξη παραπέμπει στα γνωστά σε όλους μας hair extensions, που έγραψαν και αυτά την δική τους ιστορία στον χώρο της ομορφιάς.

Η φιλοσοφία είναι παρόμοια, καθώς και τα gel extensions επιμηκύνουν το ήδη υπάρχον νύχι, χαρίζοντάς μας το κατάλληλο μήκος για να είναι εντυπωσιακό και εύκολο στην περιποίηση.

Πριν κλείσετε το επόμενο ραντεβού σας στο nail salon, μάθετε μερικές ακόμη πληροφορίες για το nail technique που ήρθε για να μείνει!

Τί είναι τα gel extensions?

Η διαδικασία παρουσιάζει πολλά κοινά με το γνωστό σε όλους μας ακρυλικό. Αυξάνεται η επιφάνεια του νυχιού ώστε να είναι δυνατή η περιποίησή του. Για να επιτευχθεί γίνεται χρήση φωτός LED ή λάμπας UV , όπως ακριβώς και σε άλλα nail techniques.

Η διαφορά του έγγυται στο γεγονός πως το gel τοποθετείται πάνω από το νύχι, ενώ το gel extensions τοποθετείται ως ‘συνέχεια’ του νυχιού!

Σε τι άλλο διαφέρει από το acrylic nail technique?

Η μέθοδος του ακρυλικού αποτελεί συχνή επιλογή πολλών γυναικών, καθώς είναι εύκολη και πολύ σταθερή. Τα tips αυτά τοποθετούνται στο νύχι με τη χρήση κόλας, σε αντίθεση με τα nail extensions που αποτελούν μια τεχνιτή προέκταση του νυχιού, η οποία όμως μοιάζει πολύ πιο φυσική από το gel nail technique.

Επιπλέον, η νέα αυτή μέθοδος είναι πολύ πιο σταθερή και χαρίζει στα νύχια μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια, που είναι ίσως και το πιο σημαντικό ζητούμενο στην περιποίηση άκρων.

nail-technique-gel-extensions-vasal

Ποιά είναι η διαδικασία για να επιτύχουμε τα gel extensions? 

Πριν γίνει η εφαρμογή τους, ο nail artist φροντίζει ώστε η φυσική επιφάνεια του νυχιού να καθαριστεί καλά και να απομακρυνθεί η λιπαρότητα.

Στη συνέχεια ξεκινάει η διαδικασία. Γίνεται η εφαρμογή της πρώτης στρώσης και δημιουργείται έτσι το επιθυμητό σχήμα και το μήκος που έχουμε επιλέξει. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται δύο με τρείς φορές. Κάθε στρώση σταθεροποιείται με την χρήση της λάμπας UV, όπως και στις άλλες τεχνικές νυχιών.

Αν το επιθυμητό μάκρος είναι μεγάλο, τότε ίσως η διαδικασία διαρκέσει περισσότερο, καθώς θα επαναληφθεί αρκετές φορές προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του νυχιού.

Αφού ολοκληρωθεί το στάδιο του ‘χτισίματος’ , γίνεται η τελειοποίηση του σχήματος και εφαρμόζεται το χρώμα που επιθυμούμε!

Τα νύχια των ονείρων μας είναι έτοιμα!

Πόσο διαρκούν τα nail extensions?

Όπως ακριβώς και οι υπόλοιπες ‘μόνιμες’ τεχνικές, τα nail extensions διαρκούν δύο έως τρεις εβδομάδες.

Φυσικά αν επιθυμείτε να τα αφαιρέσετε νωρίτερα, μπορείτε να ακολουθήσετε μια εύκολη μέθοδο που όσοι περιποιούνται τα νύχια τους γνωρίζουν καλά : τυλίγετε σε βαμβάκι με ασετόν και αλουμινόχαρτο για λίγη ώρα, ανάλογα με το πόσες στρώσεις έγιναν. Τα νύχια με μεγαλύτερο πάχος ίσως χρειαστούν αρκετή ώρα ώστε να απομακρυνθεί το υλικό.

Επιπλέον, μπορείτε για πιο γρήγορη αφαίρεση να χρησιμοποιήσετε τροχό.

Αν θέλετε μακριά, εντυπωσιακά και αψεγάδιαστα νύχια, τότε σίγουρα τα nail extensions είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε!

Ξέρουμε πόσο πολύ θέλετε να έχετε τα υπέροχα χρώματα και σχέδια στα νύχια σας, εμπνευσμένα από τις αμέτρητες φωτογραφίες που σίγουρα έχετε αποθηκευμένες στο κινητό σας!

Το νέο trend που ακούει στο όνομα nail extensions, υπόσχεται να σας παρέχει την ιδανική βάση για να εφαρμόσετε όλα εκείνα τα ονειρικά σχήματα και χρώματα.

Εμείς σας δώσαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την νέα τεχνική που αναμένεται να κυριαρχήσει στο feed του Instagram και του Pinterest. Αν θέλετε να είστε ένα βήμα μπροστά, εφαρμόστε την και σύντομα όλοι θα θέλουν να μάθουν τα πάντα για αυτήν!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι top καλοκαιρινές τάσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας σας!

HerNewskl

Brow Lamination: Η beauty τάση που λατρεύει η Zendaya

HerNewskl

Ποια είναι τα 5 λάθη που καταστρέφουν τα μαλλιά σας το καλοκαίρι;

HerNewskl