HerNews.gr
Beauty

Οι top καλοκαιρινές τάσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας σας!

Αντηλιακή κρέμα

Το κομμάτι του skincare δεν έχει όρια. Χρειάζεται λοιπόν να ενημερωθείτε για τις top καλοκαιρινές τάσεις για την περιποίηση της επιδερμίδας σας ώστε να ενισχύσετε την λάμψη, την ενυδάτωση και την αναδόμηση κατά τους θερινούς μήνες.

#1 Ενυδάτωση μόνο το καλοκαίρι ή όλο τον χρόνο;

Θεωρείτε πως το καλοκαίρι είναι η περίοδος που πρέπει να ασχολείστε πιο ενεργά με το πρόσωπο και το σώμα σας. Όχι όμως πως αυτό είναι και το σωστό. Το καλοκαίρι το δέρμα αφυδατώνεται με αποτέλεσμα να νιώθετε πως πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια ενυδατική κρέμα.

Είναι μεν το σωστό, αλλά η επιδερμίδα μας χρειάζεται μια σωστή και τακτική ενυδάτωση όλο τον χρόνο. Αυτό πρέπει να γίνεται καθώς με αυτό τον τρόπο προλαμβάνεται η εμφάνιση ρυτίδων.

Oι κρέμες με ενεργά συστατικά είναι η καλύτερη επιλογή. Ιδανικά, αυτές που περιέχουν ρετινόλη, ένα θαυματουργό συστατικό καταπολεμά και επιδιορθώνει τις ατέλειες.

#2 Το skincare mixology είναι το μέλλον στην περιποίηση

Ταξιδεύετε συχνά αλλά ταυτόχρονα δεν θέλετε να παραλείπετε την ενυδάτωσή σας; Πλέον υπάρχουν φόρμουλες σε μορφή σκόνης ή αλλιώς πούδρας που έχουν σχεδιαστεί ακριβώς γι’ αυτό. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να αναμείξετε το προϊόν με νερό ώστε να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Ειδικά αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που θέλουν να έχουν στις διακοπές τους τα απολύτως απαραίτητα, το skincare mixology είναι προορισμένο για εσάς. Οι συσκευασίες πιάνουν ελάχιστο χώρο και πολλά προϊόντα αυτής της ιδεολογίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλαπλούς τρόπους.

#3 Προστασία του δέρματος κατά την εμμηνόπαυση

Όταν οι γυναίκες μπαίνουν στην περίοδο της εμμηνόπαυσης το κολλαγόνο που υπάρχει στον οργανισμό αρχίζει να εξαντλείται, επομένως η φροντίδα του δέρματος με τα κατάλληλα προϊόντα, τα οποία θα ενυδατώνουν και θα καταπραΰνουν την επιδερμίδα είναι το κλειδί.

Κατά την εμμηνόπαυση τα οιστρογόνα τα οποία ρυθμίζουν τα επίπεδα του σμήγματος στο δέρμα, μειώνονται. Το δέρμα λοιπόν αρχίζει να ξηραίνεται. Επιπλέον, πολλές γυναίκες παρουσιάζουν μια ευαισθησία επειδή το δέρμα τους είναι τόσο ξηρό ή κοκκινίζει.

Η λύση στην σταθεροποιήση αυτού του φαινομένου είναι να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα που απευθύνονται καθαρά στις δερματικές παθήσεις που εμφανίζονται εκείνη την περίοδο σε καθημερινή βάση και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

#4 Beauty gadgets για περιποίηση στο σπίτι

Πόσες από εσάς γνωρίζετε για τα ice balls και το qua sha; Σίγουρα αρκετές. Θα χαρείτε λοιπόν να μάθετε πως υπάρχουν και νέα gadgets που υπόσχονται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο στην περιποίηση της επιδερμίδας σας από το σπίτι.

Ένα τέτοιο gadget χρησιμοποιεί για την ενίσχυση της συνολικής υγείας του δέρματος την δύναμη της θερμότητας και του φωτός.

#5 Τρετινοΐνη

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο ακούτε και διαβάζετε για την τρετινοΐνη. Πρόκειται για μια μορφή συμπυκνωμένης βιταμίνης Α, όπως η ρετινόλη, η οποία ενισχύει τον κυτταρικό κύκλο, αντιμετωπίζει την ακμή και λειαίνει το δέρμα. Προτού την προμηθευτείτε όμως, είναι σημαντικό να λάβετε την σύμφωνη γνώμη των ειδικών.

#6 Φροντίδα χειλιών

Τα χείλη χρειάζονται συνεχή ενυδάτωση όλο το χρόνο και ιδίως τώρα το καλοκαίρι. Ακόμη, ο υψηλός δείκτης προστασίας σε προϊόντα περιποίησης χειλιών είναι απαραίτητος, καθώς είναι γεγονός πως πρόκειται για μια περιοχή όπου συχνά αμελείται η αντιηλιακή προστασία.

Αν αναζητάτε φόρμουλες που να προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση, αναζητήστε balms που περιέχουν λανολίνη, βούτυρο καριτέ και βούτυρο κακάο.

Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε και προϊόντα με φυτική ρετινόλη (bakuchiol) τα οποία εξομαλύνουν τις λεπτές γραμμές και τις γεμίζουν ή ακόμα και προϊόντα που περιέχουν ενισχυμένες φόρμουλες συμβάλλοντας στην επαναπύκνωση της επιδερμίδας και στην αναδιαμόρφωση του περιγράμματος.

Υαλουρονικό οξύ: Απαντήσαμε σε όλες τις απορίες σας για το μαγικό συστατικό!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαύρισμα χωρίς ήλιο: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Her News

Πούδρα καθαρισμού: Πώς συμβάλλει στον καθαρισμό της επιδερμίδας μας;

HerNewskl

Katy Perry: To νέο άρωμα του Dolce & Gabbana που αναδεικνύει την ομορφιά της

HerNewskl