HerNews.gr
Beauty

Πόδι της χήνας: Έτσι θα διώξεις τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια

Συνήθως το πόδι της χήνας ξεκινάει στα είκοσι χρόνια μας. Καθώς μεγαλώνουμε, μερικές λεπτές γραμμές και ρυτίδες αρχίζουν να σχηματίζονται κάτω από τα μάτια μας. Είναι απλώς ένα σημάδι ότι τα κύτταρα του δέρματός μας χάνουν κολλαγόνο και μειώνουν την ικανότητά τους να ανανεώνονται.

Αυτές οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια —στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από τις ρυτίδες που κάνουμε ή θα έχουμε στη ζωή— συνοδεύονται επίσης από ένα εξαιρετικά εκφραστικό πρόσωπο!

Αυτές οι ρυτίδες δεν χρειάζεται να είναι ο λόγος που χάνετε τον ύπνο σας, αλλά μερικοί μπορεί να ανησυχούν ότι θα τεντωθούν και θα βαθύνουν, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται πιο γερασμένο ή πιο κουρασμένο, καθώς μπορεί να συνοδεύεται από πρήξιμο και μαύρους κύκλους.

Αυτό θέτει το ερώτημα, τι μπορεί να κάνει κάποιος για να αποτρέψει τη δημιουργία ρυτίδων κάτω από τα μάτια; Και τι θα λέγατε για τη θεραπεία αυτών που ήδη υπάρχουν;

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μοναδικό και πιο αποτελεσματικό συστατικό περιποίησης δέρματος για να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες δεν είναι άλλο από τη ρετινόλη! Επομένως υπάρχει ένας καλός λόγος που κυριαρχεί στην αγορά περιποίησης δέρματος τα τελευταία χρόνια.
Η ίδια η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α.

Επιπλέον, το συστατικό αυτό μπορεί να διεγείρει το μεταβολισμό των κυττάρων του δέρματος και να ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Το κολλαγόνο είναι αυτό που κάνει το δέρμα να φαίνεται παχύ και λείο. Σε γενικές γραμμές, όσο λιγότερο κολλαγόνο εντοπίζεται στο δέρμα σας, τόσο περισσότερες ρυτίδες και γραμμές θα έχετε.
Η ρετινόλη λοιπόν,μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα και, όταν συνδυάζεται με ορισμένα ένζυμα, μετατρέπεται σε τρετινοΐνη (την όξινη μορφή της βιταμίνης Α, γνωστή και ως ρετινοϊκό οξύ).
Η χρήση ενός καλά διαμορφωμένου και σταθερού προϊόντος με ρετινόλη θα μειώσει ορατά την εμφάνιση φθοράς από τον ήλιο,
τις καφέ κηλίδες, τις γραμμές, τις ρυτίδες και τους μεγάλους πόρους.

Έτσι, το πρώτο βήμα στη διαρκή μάχη κατά των ρυτίδων είναι να ενσωματώσετε ένα προϊόν πλούσιο σε ρετινόλη στη ρουτίνα σας.

Ενυδατώστε την περιοχή κάτω από τα μάτια σας

Η κρέμα ματιών θα πρέπει να έχει έναν μακρύ κατάλογο συστατικών που καταπολεμούν τις ρυτίδες όπως ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και πεπτίδια.
Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι
η κρέμα ματιών δεν είναι αρκετή —στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ούτε μία κρέμα ματιών στην αγορά που να θεωρείται «αρκετή» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ρυτίδων.
Δεν ενυδατώνουν αρκετά από μόν
ες τους, γι’ αυτό είναι απαραίτητες οι εξαιρετικά πλούσιες ενυδατικές κρέμες.

Τα βήματα για σωστή εφαρμογή του προϊόντος είναι τα εξής:

Απλώνοντας μια μικρή ποσότητα κρέμας ματιών στο δάχτυλό σας, ξεκινήστε από την εξωτερική γωνία, προχωρώντας στην εσωτερική γωνία κάτω από το μάτι κατά μήκος του τροχιακού οστού.
Χτυπήστε απαλά την κρέμα στο δέρμα,
με ένα ελαφρύ διπλό χτύπημα λίγο πριν φτάσετε στην εσωτερική γωνία.

Σφραγίδα ενυδάτωσης με λάδι

Μιλώντας για πλούσιες κρέμες προσώπου, τονίζουμε τη σημασία της διατήρησης της περιοχής κάτω από τα μάτια καλά ενυδατωμένη, καθώς το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα είναι πιο επιρρεπές να υποκύψει στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
Μια ενυδατωμένη περιοχή των ματιών, από την άλλη πλευρά, θα φαίνεται πιο υγιής, νεότερη και πιο
παχουλή.

Αυτό θα το πετύχετε απλώνοντας μια πλούσια κρέμα και στη συνέχεια σφραγίζοντάς την με ένα λάδι.
Το λάδι θα ε
μποδίσει την εξάτμιση του νερού και γενικά την υγρασία.
Το 100% καθαρό έλαιο
Argan είναι μια καλή επιλογή για μια ενυδατική κρέμα πολλαπλών εργασιών.

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία

Εάν αυτήν τη στιγμή ακολουθείτε μια συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς αλλά εξακολουθείτε να βλέπετε νέες ρυτίδες να εμφανίζονται, τότε ίσως είναι καιρός να κλείσετε ένα ραντεβού σε ένα εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο Dibeauty!

Ορισμένες επαγγελματικές θεραπείες έχουν τη δύναμη να κάνουν τεράστια διαφορά στην εμφάνιση του δέρματος.

Η πιο άμεση και αποτελεσματική θεραπεία ακούει στο όνομα ‘Botox ή αλλιώς ‘βοτουλινική τοξίνη’.

Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδο, η οποία θεραπεύει αλλά παράλληλα προλαμβάνει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου.

Υπάρxει και η κατηγορία του Baby Botox, το οποίο περιέχει λιγότερη ποσότητα φαρμάκου και απευθύνεται σε μικρότερης ηλικίας άτομα που επιθυμούν τη διατήρηση της νεανικότητας και της φρεσκάδας του προσώπου.

Επίσης, συσφίγγει ορατά το δέρμα γύρω από τα μάτια. Το Botox έχει διάρκεια περίπου 6 μήνες και εξαρτάται από την κινητικότητα των μυών του προσώπου και τον τύπο δέρματος κάθε ατόμου.

Εφαρμόστε μάσκες προσώπου

Οι μάσκες έχουν σχεδιαστεί για να θρέφουν, να εξισορροπούν και να αποκαθιστούν το δέρμα – όλα αυτά είναι καλά για την πρόληψη των ρυτίδων.
Η κύρια διαφορά μεταξύ των sheet masks και των cream masks είναι η ικανότητά τους να διεισδύουν στο δέρμα. Οι μάσκες σε φύλλα είναι ίνες με έγχυση ορού που επιτρέπουν βαθύτερη διείσδυση, ενώ οι μάσκες κρέμας τείνουν να ενυδατώνουν τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος.

Μην ξεχνάτε ποτέ το SPF

Οι παραπάνω προτάσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των υφιστάμενων ρυτίδων, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.
Μην ξεχνάτε ποτέ να εφαρμόζετε SPF κάθε πρωί πριν βγείτε από την πόρτα.
Βοηθά
ει στην πρόληψη των ρυτίδων, καθώς και του αποχρωματισμού και των μαύρων κηλίδων —άλλες τεράστιες συνέπειες της βλάβης από τον ήλιο, μαζί με την απώλεια κολλαγόνου.
Συνδυάστε το SPF σας με ένα καλό ζευγάρι προστατευτικά γυαλιά ηλίου, τα οποία θα προστατεύσουν την περιοχή των ματιών σας από τη φθορά της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Να είστε ευγενικοί με την εφαρμογή

Ακολουθήστε το θέμα της πρόληψης με το να είστε ευγενικοί όταν εφαρμόζετε προϊόντα. Μην τραβάτε το δέρμα γύρω από τα μάτια σας. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να τοποθετήσετε προσεκτικά ένα προϊόν.

Μην τρίβετε, μην ξύνετε ή αγγίζετε τα μάτια σας. Οι άνθρωποι που τρίβουν τα μάτια τους συχνά εμφανίζουν βαθιές ρυτίδες.

Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή

Πρώτα από όλα να πίνετε πολύ νερό για να διατηρήσετε το σύστημά σας ενυδατωμένο!
Επίσης, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά όπως τα μούρα, οι ξηροί καρποί και τα σκούρα πράσινα λαχανικά βοηθούν στην υποστήριξη του υγιούς δέρματος.
Αναζητήστε τροφές πλούσιες σε ωμέγα
λιπαρά, όπως ο σολομός, το αβοκάντο και τα καρύδια που δημιουργούν έναν υγιή δερματικό φραγμό. Τροφές που ενισχύουν το κολλαγόνο, όπως ο ζωμός των οστών, αποτελούν επίσης μέρος μιας υγιεινής διατροφής δέρματος.

Κόψτε τις κακές συνήθειες όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα

Η κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί σε φλεγμονή και αφυδάτωση.Διακόπτει επίσης τον καλό ύπνο και το αποτέλεσμά του είναι ταπρησμένα μάτια.
Η περιποίηση του δέρματος και οι επαγγελματικές θεραπείες στοχεύου
ν στην αποκατάσταση μιας υγιούς εμφάνισης δέρματος ενώ το αλκοόλ και το κάπνισμα πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Nail me Up: Το must-have μανικιούρ για τις μαυρισμένες επιδερμίδες

HerNewskl

Golden Brunette: H νέα καλοκαιρινή τάση για μελαχρινές το καλοκαίρι του 2023

HerNewskl

Lindsay Lohan: Μας έδειξε τον πιο εύκολο τρόπο να αποκτήσουμε μονοχρωματικό μακιγιάζ

HerNewskl