HerNews.gr
Beauty

Συμβουλές για το τέλειο υγρό contour και ρουζ από τον Makeup artist Παναγιώτη Καρακάση

Τα υγρά προϊόντα υπάρχουν εδώ και μια δεκαετία και παραπάνω σίγουρα όμως τώρα είναι η τάση “makeup no makeup”  και επιτέλους αυτή η τάση αναδεικνύει την φυσικότητα του προσώπου.

Με τα υγρά προϊόντα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φυσικό σμύλεμα του προσώπου (contouring) που να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πολύ πιο σφρυγιλό και να μειώσουμε όγκους εκεί που χρειάζεται.

Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται τα κρεμώδη προϊόντα γιατί πιστεύουν ότι θα τους βγάλουν λιπαρότητα κάτι που δεν ισχύει, ίσα ίσα με ένα κρεμώδες προϊόν μπορείς να δημιουργήσεις πιο ωραία φωτοσκίαση στο πρόσωπο χωρίς να φαίνεται έντονο.

Πως να κάνουμε το τέλειο υγρό contouring από τον Makeup Artist Παναγιώτη Καρακάση:

Αρχικά όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κρεμώδες προϊόν, είναι καλό να έχουν απορροφηθεί τα προϊόντα ενυδάτωσης στο δέρμα μας για να μην μας δημιουργήσει στάμπα (μπαλώματα).

Στην συνέχεια παίρνουμε ένα foundation πινέλο τύπου buffer, με κοντές συμπυκνωμένες τρίχες για να έχουμε ευκρίνεια στην τοποθέτηση του προϊόντος.

Ιδανικό είναι το συγκεκριμένο από την Oriflame

Μετά παίρνουμε πολύ λίγη ποσότητα από το προϊόν, ίσα ίσα να λερωθεί το πινέλο στις άκρες και το τοποθετούμε στα σημεία που θέλουμε να μειώσουμε τους όγκους από το πρόσωπό μας.

Τα σημεία που χρειάζονται συνήθως φωτοσκίαση είναι : τα μάγουλα, η μύτη, κάτω από το πιγούνι μας και στο μέτωπο.

Έπειτα κάνουμε blending σε όλο το πρόσωπο ώστε να δημιουργηθεί μια φυσική σκιά και να μην ξεχωρίζει από το δέρμα μας.

Εάν υπάρχει λιπαρότητα στο δέρμα μπορούμε να σετάρουμε με λίγη πούδρα στον τόνο του δέρματός μας.

Πως εφαρμόσουμε σωστά το υγρό ρουζ:

Υπάρχουν δύο τρόποι. Μπορούμε και με τα χέρια μας (αν και δεν συνίσταται γιατί πάντα μπορεί να βγει λίγη παραπάνω ποσότητα με το χέρι από ότι με το πινέλο) αλλά και με το πινέλο που θα μας δώσει πολύ πιο φυσικό αποτέλεσμα και την απαραίτητη ποσότητα.

Αρχίζουμε με να χαμογελάμε ώστε να τονιστούν τα μήλα του προσώπου μας και εκεί τοποθετούμε το χρώμα με απαλές κυκλικές κινήσεις προς τα πίσω.

Μια τάση πλέον η οποία θυμίζει την δεκαετία των 80s είναι να τοποθετούμε το ρουζ πιο ψηλά εκεί που βάζουμε δηλαδή το highlighter.

Όμως εάν κάποια κοπέλα έχει αρκετά στρογγυλό πρόσωπο ήτα μήλα της είναι αρκετά ψηλά, καλό είναι να μην το κάνει γιατί θα δείχνει πιο ογκώδες το πρόσωπο της.

«Καλό είναι τις τάσεις να τις προσαρμόζουμε ανάλογα με το δικό μας πρόσωπο και τις δικές μας ανάγκες γιατί δεν ταιριάζουν όλα σε όλους» μας τονίζει ο Παναγιώτης Καρακάσης.

Πρέπει το ρουζ να είναι σωστά τοποθετημένο ώστε να δείχνει το δέρμα φρέσκο και υγειές. Να έχετε υπόψιν σας ότι το ρουζ πρέπει να τοποθετείται εκεί που κοκκινίζει το πρόσωπο σας όταν ιδρώνετε ή ζεσταίνεστε.

 

Παναγιώτης Καρακάσης

Makeup Artist και Creative director της Oriflame

@panagiotis.karakasis

@karakasisp_makeupartist

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Το μανικιούρ της “Fairy Wings” είναι η επιτομή της άνοιξης

HerNews ka

Ακμή το καλοκαίρι: Tips για να την αποφύγεις

Her News

Sleepy fringe: 3 τρόποι για να υιοθετήσετε αυτή τη φράντζα φέτος το φθινόπωρο

HerNewskl