HerNews.gr
Beauty

Beauty: Οι “χρυσοί” κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε πιο μακριά και πυκνά μαλλιά

Πανταχού παρών στις επιδείξεις της Εβδομάδας Μόδας φθινόπωρο/χειμώνας 2022-2023, στην Hermès, στη Bottega Veneta ή στον Rick Owens, τα πολύ μακριά μαλλιά έχουν την τιμητική τους αυτή τη σεζόν.

Για να φροντίσετε σωστά τα μαλλιά σας, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τις ανάγκες τους, καθώς και τις αιτίες που οδηγούν στο σπάσιμο και τη φθορά τους, που επιταχύνεται κατά την αλλαγή των εποχών.

Εδώ είναι μερικές απαντήσεις και λύσεις για να ανακτήσετε πυκνά και υγιή μαλλιά.

Αρχικά πρέπει να κατανοήσετε τα αίτια. Εκτός από την γενετική υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να είναι η αιτία της πολύ λεπτής τρίχας.

1. Στρες

Το άγχος και το στρες μπορεί να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη των μαλλιών. Η τριχόπτωση μετά από σοκ ονομάζεται «telogen effluvium»: είναι μια αντίδραση του σώματος και του νου στο στρες. Αυτή η διάχυτη αλωπεκία συνήθως δεν διαρκεί πολύ, αλλά μερικές φορές χρειάζονται έξι μήνες για να απαλλαγούμε από αυτήν.

Ο καλύτερος τρόπος για να το διορθώσετε; Φροντίστε τον εαυτό σας , κοιμηθείτε καλά και ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη Β, που αποτελείται κυρίως από δημητριακά ολικής αλέσεως, πρωτεΐνες και φυλλώδη λαχανικά.

2. Υπερβολικά προϊόντα και χρωστικές

Τα αξεσουάρ θέρμανσης και οι λευκαντικοί παράγοντες αποδυναμώνουν τα μαλλιά σας καταστρέφοντας τις ενισχυτικές ίνες τους. Εάν μπορείτε, κάντε ένα διάλειμμα από το βάψιμο και αποφύγετε τη θερμότητα στα μαλλιά σας όσο το δυνατόν περισσότερο, προστατεύοντάς τα αυτόματα με ένα προστατευτικό σπρέι . Για να καθαρίσετε σε βάθος τα μαλλιά σας, επιλέξτε ένα σαμπουάν και μαλακτικό χωρίς θειικά άλατα και θρέψτε τα μαλλιά σας με μάσκες που τις κρατάς όλη τη νύχτα (μία φορά την εβδομάδα) και έλαια για λεπτά μαλλιά την ημέρα πριν το λούσιμο.

3. Ορμονικές αλλαγές

Τα θέματα υγείας επηρεάζουν την πυκνότητα των μαλλιών σας. Οι ορμονικές διακυμάνσεις, ειδικά τα προβλήματα του θυρεοειδούς, επηρεάζουν το δέρμα και το βάρος σας, αλλά και τα μαλλιά σας. Πολλές γυναίκες παρατηρούν μια αλλαγή στο πάχος των μαλλιών τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν παρατηρήσετε μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή στην κατάσταση των μαλλιών σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Πως να κάνετε τα μαλλιά σας πιο πυκνά και υγιή;

#1 Χρησιμοποιήστε τα σωστά εξαρτήματα

Εάν στεγνώνετε και φορμάρετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι, επιλέξτε μια κεραμική βούρτσα. Και προτιμήστε ένα ιοντικό πιστολάκι μαλλιών που εκπέμπει αρνητικά ιόντα. Εξισορροπούν τα μαλλιά σας για ένα απαλό αποτέλεσμα χωρίς φριζάρισμα.

#2 Δοκιμάστε προϊόντα styling για όγκο

Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι ενίσχυσης της ρίζας. Προσθέτει σώμα στα μαλλιά και τους δίνει καλύτερο κράτημα όγκου.

Μια καλή συμβουλή: βουρτσίστε τα μαλλιά σας με το κεφάλι λυγισμένο προς τα εμπρός, από τη ρίζα μέχρι την άκρη, για να αυξήσετε αμέσως τον όγκο τους.

#3 Ποντάρετε σε συμπληρώματα διατροφής

Για πιο πυκνά μαλλιά, ακολουθήστε μια απλή, θρεπτική διατροφή με άπαχη πρωτεΐνη, λαχανικά και καρότα για να αναπληρώσετε τα μαλλιά με βιταμίνη Α. Πρέπει να περιέχουν κερατίνη, L-λυσίνη, πρωτεΐνη σόγιας, σίδηρο, βιταμίνες Β12 και D3. Όλα αυτά τα συστατικά θα σας βοηθήσουν να έχετε πιο μακριά και πιο πυκνά μαλλιά.

#4 Επιλέξτε το σωστό κόψιμο και το σωστό χρώμα

Επιλέξτε προσεκτικά το χρώμα σας. Αντί για μια μόνο απόχρωση, προτιμήστε πολλαπλούς τόνους με εναλλασσόμενες ανοιχτές και σκούρες ανταύγειες, για να δώσετε περισσότερο βάθος και την εμφάνιση πιο πυκνών μαλλιών.

Ένα πιο κοντό κούρεμα θα δώσει αμέσως την εντύπωση πιο πυκνών, πιο γεμάτων μαλλιών. Δοκιμάστε τις πλαϊνές αφέλειες για να κρύψετε τα αραιά σημεία. Και φυσικά: κόβετε την ψαλίδα κάθε 3 μήνες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Πώς δημιουργεί το glass εφέ στο δέρμα της;

HerNewskl

Πώς να φορέσεις τη στέκα στα μαλλιά με στυλ

Her News

Sheer sparkle nails: Mας θυμίζουν τα glazed donut σε μια πιο glam εκδοχή τους!

HerNewskl