HerNews.gr
Beauty

Beauty: Πως να απαλλαγείτε από την θυλακίτιδα και την ακμή στον πισινό σας

Όπως σε όλο μας το σώμα, έτσι και στον πισινό μας μπορούμε να εμφανίσουμε σπυράκια η θυλακίτιδα και σίγουρα θέλουμε να τα ξεφορτωθούμε ακόμη και αν δεν διανύουμε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ενώ, ναι, μπορείτε ακόμα να εμφανίσετε «κλασική» ακμή στον πισινό σας (σκεφτείτε: φραγμένους πόρους , μαύρα στίγματα και λευκά στίγματα ), αυτά τα σπυράκια είναι συχνά άλλες δερματικές παθήσεις που μεταμφιέζονται σε ακμή, όπως θυλακίτιδα, πυώδης υδραδενίτιδα ή κεράτωση πίλαρις.

Και για να το κάνουμε ακόμα πιο διασκεδαστικό, όλες αυτές οι καταστάσεις έχουν διαφορετικές αιτίες και απαιτήσεις θεραπείας , πράγμα που σημαίνει ότι για να απαλλαγείτε από την ακμή των γλουτών σας, θα πρέπει πραγματικά να ξέρετε πρώτα με τι έχετε να κάνετε.

Τι προκαλεί την ακμή των γλουτών;

Η αληθινή ακμή των γλουτών προκαλείται από υπερπαραγωγή λαδιού , όπως κάθε είδος ακμής οπουδήποτε αλλού. Οι ορμόνες, το άγχος, η γενετική και τα αγαπημένα σας φαγητά μπορούν όλα να οδηγήσουν τους αδένες  σας σε υπερένταση, κάτι που στη συνέχεια κάνει τους πόρους σας να μεγαλώσουν (ναι, ακόμα και οι πόροι στον πισινό σας).

 Επειδή ο πισινός σας αντιμετωπίζει τόση τριβή από τα ρούχα, το κάθισμα, το περπάτημα και την άσκηση, μαζί με τον ιδρώτα και τα βακτήρια, είναι επίσης ένα “εδάφιο αναπαραγωγής” για όλους τους τύπους δερματικών εξογκωμάτων.

Πριν αγοράσετε ένα σωρό λοσιόν και “μαγικά φίλτρα” που υπόσχονται να θεραπεύσουν την ακμή των γλουτών σας, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε με τι είδους ακμή έχετε να κάνετε.

Φραγμένοι πόροι

Όταν η λιπαρότητα, η βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος παγιδεύονται στο δέρμα σας, φράζει τους πόρους σας για να δημιουργήσει εξογκώματα (αυτό που ξέρουμε ότι μοιάζει με ακμή).

Θυλακίτιδα

Θυλακίτιδα εμφανίζεται όταν οι θύλακες των τριχών σας μολύνονται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εξογκώματα . Είναι επίσης η πιο κοινή αιτία της «ακμής των γλουτών» που αντιμετωπίζουν τόσο οι ασθενείς όσο και οι γιατροί. Η θυλακίτιδα συνήθως μοιάζει με ένα σωρό μικροσκοπικά εξογκώματα που είναι κόκκινα ή ροζ (συνήθως σε πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του δέρματος) ή μωβ ή καφέ (σε βαθύτερους τόνους δέρματος) και συχνά έχουν μια μικροσκοπική άκρη που μοιάζει με λευκές κεφαλές.

Θυλακική υπερκεράτωση

Η θυλακική υπερικεράτωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία συσσωρεύεται περίσσεια κερατίνης στους θύλακες των μαλλιών σας, με αποτέλεσμα τραχιά μικρά κόκκινα ή καφέ εξογκώματα (ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας) που συνήθως βρίσκονται στο πίσω μέρος των χεριών, των μηρών ή των γλουτών σας.

 Και παρόλο που δεν υπάρχει προς το παρόν τρόπος να «θεραπεύσουμε» την υπερκεράτωση υπάρχουν επαγγελματικές και κατ’ οίκον θεραπείες που βοηθούν στην απαλότητά της:

Τα χημικά απολεπιστικά , όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ, μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση των εξογκωμάτων με την πάροδο του χρόνου. Το απαλό είναι καλύτερο, γι’ αυτό ξεκινήστε με μια λοσιόν με βάση το γαλακτικό οξύ κάθε δεύτερη νύχτα και κάντε απαλό μασάζ στα εξογκώματα με ένα scrub με βάση το οξύ μία φορά την εβδομάδα.

Η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή του θύλακα της τρίχας, γεγονός που θα αποτρέψει την ανάπτυξη των μελλοντικών τριχών ή/και την παγίδευση κάτω από την κερατίνη σας.

Τέλος πρέπει να ξέρετε ότι  δεν πρέπει να σφίγγετε ή να σκάσετε τα σπυράκια των γλουτών σας. Όχι μόνο η συμπίεση μπορεί να επιδεινώσει τη φλεγμονή (ή ακόμα και να εξαπλώσει μια λοίμωξη σε άλλα μέρη του δέρματός σας) , αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ουλές και μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση.

Για να απαλλαγείτε από την ακμή στον πισινό σας, θα χρειαστείτε πρώτα μια σωστή διάγνωση από έναν δερματολόγο , γιατί μπορείτε να αντιμετωπίσετε σωστά τα εξογκώματα των γλουτών σας μόνο αφού μάθετε με τι έχετε να κάνετε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αντιγηραντική κρέμα σώματος

Her News

Σακούλες κάτω από τα μάτια: 3 τρόποι για να απαλλαγείς

Her News b

Αυτοί είναι οι χρυσοί κανόνες για το κόκκινο κραγιόν

Her News b