HerNews.gr
Beauty

Φράγμα υγρασίας του δέρματος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μαγικό skincare όρο!

Το φράγμα υγρασίας του δέρματος σας πρέπει να διατηρείται υγιές, καθώς δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που μπορεί να φθαρεί λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών.

Mία από τις πιο “επικίνδυνες” περιβαλλοντολικές επιθέσεις που μπορεί αν δεχθεί η επιδερμίδα  μας είναι ο ήλιος και η ρύπανση. Ωστόσο, ένα υγιές φράγμα μπορεί να αμυνθεί ενάντια σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το παν άλλωστε είναι να διατηρηθεί η υγρασία του δέρματος. Έτσι,

Υπάρχουν εμπεριστατωμένες απόψεις για τα πλεονεκτήματα ενός υγιούς δερματικού φραγμού – γνωστού και ως φραγμός υγρασίας ή των λιπιδίων, δηλαδή το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, αυτό που βλέπεις όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη.

Ένα υγιές φράγμα μπορεί να αμυνθεί ενάντια σε περιβαλλοντικούς παράγοντες φθοράς, όπως ο ήλιος και η ρύπανση. Εκτός από την προστασία που παρέχει, το φράγμα του δέρματος βοηθά επίσης στη διατήρηση και ρύθμιση της υγρασίας στο δέρμα.

Όταν διαταραχθεί η ισορροπία, το δέρμα μπορεί να χάσει την ελαστικότητά του, να φαίνεται θαμπό,  μπορεί ακόμη και να είναι ξηρό, ερεθισμένο, με ατέλειες ή κηλίδες. Ένας από τους λόγους που ενδέχεται να διαταραχθεί το φράγμα υγρασίας του δέρματος είναι η έλλειψη ενυδάτωσης.

Το κεράτινο στρώμα αποτελείται από πολλά κύτταρα του δέρματος και πολλά έλαια του δέρματος, γνωστά ως λιπίδια, τοποθετημένα σε μια διαμόρφωση που μοιάζει με το χτίσιμο ενός τοίχου. Επιπλέον, τα λιπίδια του δέρματος γεμίζουν τα κενά μεταξύ των κυττάρων του δέρματος για να δημιουργήσουν ένα σχεδόν αδιάβροχο φράγμα.

 

Ένα υγιές φράγμα μπορεί να αμυνθεί ενάντια σε περιβαλλοντικούς παράγοντες φθοράς, όπως ο ήλιος και η ρύπανση. Εκτός από την προστασία που παρέχει, το φράγμα του δέρματος βοηθά επίσης στη διατήρηση και ρύθμιση της υγρασίας στο δέρμα.

Όταν διαταραχθεί η ισορροπία, το δέρμα μπορεί να χάσει την ελαστικότητά του, να φαίνεται θαμπό,  μπορεί ακόμη και να είναι ξηρό, ερεθισμένο, με ατέλειες ή κηλίδες.

Το δέρμα μας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει, και έχει σχεδιαστεί για να προσπαθήσει να κρατήσει το νερό για όσο το δυνατόν περισσότερο. Το κεράτινο στρώμα αποτελείται από πολλά κύτταρα του δέρματος και πολλά έλαια του δέρματος, γνωστά ως λιπίδια, τοποθετημένα σε μια διαμόρφωση που μοιάζει με το χτίσιμο ενός τοίχου.

Τα κύτταρα του δέρματος τακτοποιούνται σε στρώσεις, το ένα πάνω στο άλλο σαν τούβλα, σχηματίζοντας ένα φυσικό εμπόδιο στον έξω κόσμο. Τα λιπίδια του δέρματος γεμίζουν τα κενά μεταξύ των κυττάρων του δέρματος για να δημιουργήσουν ένα σχεδόν αδιάβροχο φράγμα.

Συνεπώς, αν θέλετε το δέρμα σας να παραμείνει υγιές και λαμπερό δώστε έμφαση στη διατηρηση της υγρασίας του επιδερμικού σας φραγμού.

Μένοντας μακριά από τον ήλιο, τα σκληρά απολεπιστικά και εντάσσοντας στην καθημερινότητα σας πρεβιοτικό bifidus, υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Cg το ΄δέρμα σας θα παραμείνει λείο. 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Μακιγιάζ: Υιοθέτηστε το πιο φρέσκο makeup look με κεράσια!

HerNewskl

Margot Robbie: Η Makeup Artist της μοιράζεται τα μυστικά πίσω από τη λάμψη της Barbie

HerNews ka

Μicro bangs: H τάση που λατρεύουν όλα τα French girls

HerNewskl