HerNews.gr
Ελλάδα

Ακρόπολη: Γίνεται προσβάσιμη για άτομα χωρίς όραση

Η Ακρόπολη της Αθήνας έγινε προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα όρασης μέσω μιας διαδρομής που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη που συνδυάζει μοντέλα μνημείων, σημεία απτικής ανάδρασης και πινακίδες σε ελληνική και αγγλική γραφή Braille.

Κατά τα εγκαίνια, η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι «η ίση πρόσβαση στα πολιτιστικά αγαθά είναι στόχος, στόχος και στοίχημα για το υπουργείο και τις υπηρεσίες του».

Το απτικό μάθημα περιλαμβάνει 12 στάσεις και 4 σημεία ενημέρωσης, με πινακίδες στα ελληνικά και αγγλικά Braille και ένα απτικό τρισδιάστατο μοντέλο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, επίσης με σημειογραφία Braille στα ελληνικά και στα αγγλικά.

 Ειδική εφαρμογή πλοήγησης στα μνημεία του Χώρου μέσω κινητού τηλεφώνου, συμβατή σε Android και IOS. Την εφαρμογή αυτή μπορεί ο επισκέπτης να κατεβάσει και από τον επίσημο ιστότοπο της Εφορείας Πόλης Αθηνών, σε αυτό τον σύνδεσμο.

Την επίσκεψη συνοδεύουν οδηγοί σε μεγάλα γράμματα και σε γραφή Braille σε έξι γλώσσες, μεταξύ πολλών ακόμη ειδών βοηθημάτων, ενώ οι φύλακες στο χώρο έχουν εκπαιδευτεί να βοηθούν άτομα με προβλήματα όρασης με τα διαθέσιμα εργαλεία.

Η ειδική διαδρομή για τυφλούς υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και τον οργανισμό Φάρος Τυφλών Ελλάδος , με την υποστήριξη και χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Φωτιά – Κουβαράς: Δραματικοί απεγκλωβισμοί από αστυνομικούς – (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Her News b

Πάσχα: Η πρώτη Ανάσταση σε Κέρκυρα & Χίο

Her News

Οι νέες λίστες στο «καλάθι του νοικοκυριού» – Ποια προϊόντα προστέθηκαν

Her News