HerNews.gr
Ταξίδια

Ανακαλύπτοντας τους ρυθμούς της νυχτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης

Αν υπάρχει μια πόλη που έχει γίνει συνώνυμο της νυχτερινής ζωής, τότε σίγουρα είναι η Θεσσαλονίκη. Οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης σε μαγνητίζουν η κάθε μια τη δική της γοητεία προσφέροντας τα πάντα: από παραδοσιακές ταβέρνες και στιλάτα μπαρ, για κάθε γούστο.

Οικεία, γεμάτη επιλογές, νεανική, ζωντανή και πάντα φιλόξενη. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη, η πόλη που ξέρει να διασκεδάζει.

Ή αλλιώς μια πόλη-μίγμα πολιτισμών που δε διστάζει να επανατοποθετείται, κυρίως σε ότι αφορά τη διασκέδαση και τη γαστρονομική της κουλτούρα. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στο επίκεντρο των top ευρωπαϊκών προορισμών city break.

Μπορείς απλώς να περπατήσεις τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, μέχρι να βρεις ένα μέρος να κεντρίσει τη φαντασία σου… ένα μοδάτο κατάστημα, ένα μεζεδοπωλείο, μια ταβέρνα, μια μπυραρία, ένα wine ή cocktail bar.

Εμείς σου προτείνουμε να εξερευνήσεις μερικές από τις πιο διάσημες γειτονιές της. Ξέρεις, εκείνες με τα τραπεζάκια έξω που σφύζουν από ζωντάνια από την αρχή της άνοιξης μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.

Μπορεί πάλι η επιλογή σου έχει να κάνει με το στιλ μουσικής που σου αρέσει να ακούς… pop, rock, indie, soul, jazz ή ρεμπέτικα.

Πάντως σίγουρα στη Θεσσαλονίκη θα βρεις το αγαπημένο στιλ των μπαρ που σερβίρουν μυρωδάτο καφέ και  brunch το πρωί, προτού να δεις τον μπάρμαν να αναδεύει τριμμένο πάγο και φέτες λεμόνι στα δροσερά του κοκτέιλ μόλις πέσει η νύχτα.

Και ξέρεις ε; Στη Θεσσαλονίκη όταν λένε «νύχτα», εννοούν «νύχτα»!

Πηγή: discovergreece.com

Πήλιο: Χειμωνιάτικες διακοπές στο μαγικό βουνό – Όσα πρέπει να δεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Μαδρίτη είναι μια από τις καλύτερες πόλεις για φαγητό στην Ευρώπη

Her News

Καλάβρυτα: Το ειδυλλιακό θέρετρο της Δυτικής Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθείς

Her News

Πρώτη η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Ιταλών τουριστών για διακοπές σε ξένους προορισμούς

Her News