HerNews.gr
Ελλάδα

Μάτι: «Λύγισε» το ακροατήριο με τη γυναίκα που έχασε άντρα και παιδιά στις φλόγες

Η Βαρβάρα Βουκάκη έχασε από την πυρκαγιά στο Μάτι το σύζυγο και τα παιδιά της. Καταθέτοντας στο Στ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, που δικάζει τους 21 κατηγορούμενους για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς, είπε: «Σήμερα θα ήθελα να είμαι στο σπίτι όχι εδώ μαζί σας και να περιμένω τα παιδιά μου να γυρίσουν από το σχολείο….».

Η μάρτυρας είναι η χήρα του Γρ. Φύτρου και και η χαροκαμένη μάνα της Εβίτας και του Ανδρέα. Ο άνδρας της και ο γιος της βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο λεγόμενο «οικόπεδο της φρίκης», μαζί με ακόμα 24 θύματα, ενώ η κόρη της έπεσε από τον γκρεμό προσπαθώντας να ξεφύγει από τις φλόγες.

Οι παριστάμενοι στη δικαστική αίθουσα την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ενώ την ώρα που εξιστορούσε όλα όσα βίωσε, κάποιοι έκλαιγαν με λυγμούς μέσα στο ακροατήριο.

«Βοηθήστε οι δολοφονίες των ανθρώπων μας στο Μάτι να είναι η τελευταία τραγωδία σε αυτή τη χώρα» είπε η μάρτυρας απευθυνόμενη προς το δικαστήριο και καταχειροκροτήθηκε.

Η κατάθεσή της δεν ήταν μόνο συγκλονιστική. Ήταν κυριολεκτικά γροθιά στο στομάχι και συγκίνησε το ακροατήριο.

«Για την Εβίτα, τον Αντρέα και τον Γρήγορη. Πέθαναν στη φονική πυρκαγιά στις 23ης Ιουλίου 2018 από τις εγκληματικές παραλήψεις και τα τραγικά λάθη όλων των κατηγορουμένων» είπε η κ. Βουκάκη κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής της στο δικαστήριο και συνέχισε τη συγκλονιστική περιγραφή της: «Ο σύζυγος μου με τα παιδιά έμεναν στο Μάτι κι εγώ πηγαινοερχόμουν στο Γαλάτσι. Θα ήθελα να μην είμαι στη δουλειά μου εκείνο το απόγευμα. Θα ήθελα να ήμουν μαζί τους.

Ενημερώθηκα από το Ίντερνετ ότι έχει φωτιά στο Νταού Πεντέλης. Τηλεφώνησα στο σύζυγο μου και μου είπε ότι άδικα ανησυχώ. Ότι άκουσε στην τηλεόραση πως κατευθύνεται στο Διόνυσο και θα έπρεπε να ανησυχούμε για το Σπίτι μας στη Δροσιά…. Εγώ επέμενα, τηλεφωνούσα συνεχώς.

Βγήκε στη λεωφόρο Μαραθώνος να δει τι συμβαίνει. Γύρω στις έξι παρά βγήκε να δει. Με πήρε τηλέφωνο και ήταν άλλος άνθρωπος. Ήταν τρομοκρατημένος γιατί η φωτιά πλησίαζε απειλητικά. Θα έφευγε από το σπίτι για να βρει ασφαλές σημείο με τα παιδιά. Εγώ μόλις το άκουσα αυτό έφυγα από το γραφείο.

Όταν κατάφερα να βρεθώ στη λεωφόρο Μαραθωνος στην έξοδο προς Ραφήνα, αυτό που αντίκρισα ήταν τρομακτικό. Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα. Δεν καταλάβαιναν γιατί έχουν σταματήσει. Έπαιρνα το Γρήγορη, τα παιδιά στα κινητά τους, δεν το σήκωναν».

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σεξιστικό παραλήρημα Αχιλλέα Μπέου για τον Στέφανο Κασσελάκη

HerNews ka

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκπληκτος ο Ηλιάδης με τις γνώσεις της Ρούλας για τα φάρμακα-«Ήταν λες και μιλάω με σύναδελφο»

HerNews ka

Κορωνοϊός: 2.781 νέα κρούσματα – 805 διασωληνωμένοι, 63 θάνατοι

Her News b