HerNews.gr
Διεθνή

Stephanie Frappart: Η πρώτη γυναίκα διαιτητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Γαλλίδα διαιτητής Stephanie Frappart θα γράψει ιστορία καθώς θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διαιτητεύσει σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών μεταξύ Γερμανίας και Κόστα Ρίκα αυτή την Πέμπτη.

Μεταξύ των συνολικά τριάντα έξι διαιτητών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ του 2022 που διορίστηκαν από τη FIFA τον Μάιο, οι έξι είναι γυναίκες και έχουν ήδη διαιτητεύσει σε αυτό το τουρνουά.

Ωστόσο, με βάση τα ιστορικά αρχεία, μεταξύ και των έξι, η Frappart κατέκτησε τον κορυφαίο ρόλο της γυναίκας διαιτητή σε ένα παγκόσμιο κύπελλο ανδρών 2022 στο Κατάρ.

Όταν επιλέχτηκε να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, η Stephanie Frappart είπε: «Είναι έκπληξη, δεν το πιστεύεις και μετά από δύο ή τρία λεπτά, συνειδητοποιείς ότι θα πας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι εκπληκτικό, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την οικογένειά μου και επίσης για τους Γάλλους διαιτητές».

Το ιστορικό ταξίδι της Frappart ως διαιτητής

Πριν από τη σημαντική της αποστολή ως κορυφαίος αξιωματούχος στον αγώνα Γερμανίας Κόστα Ρίκα, η Frappart έχει εμφανιστεί σε πολλούς σημαντικούς αγώνες ποδοσφαίρου στους οποίους έγραψε ιστορία όχι μόνο ως βοηθός αλλά και ως κορυφαίος διαιτητής.

Μία από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές της ήταν το 2019, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που ανέλαβε επίσης έναν αγώνα της Ligue 1 τον Αύγουστο του ίδιου έτους, και έγινε η πρώτη που ανέλαβε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα ανδρών μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι.

Τον Μάρτιο του 2021, η Γαλλίδα διαιτητής έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα διαιτητής που ανέλαβε την ευθύνη ενός Προκριματικού Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών, όταν η Ολλανδία κέρδισε τη Λετονία με 2-0 στο Άμστερνταμ.

«Ήξερα ότι η ζωή μου άλλαξε μετά το 2019 επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι με αναγνώρισαν στο δρόμο», θυμάται η Frappart όταν ρωτήθηκε για τα επιτεύγματά της.

«Έτσι είμαι σαν πρότυπο, για τις γυναίκες διαιτητές, αλλά νομίζω ότι [επίσης] ενέπνευσε κάποιες γυναίκες στην κοινωνία ή στις εταιρείες να αναλάβουν όλο και περισσότερες ευθύνες», πρόσθεσε.

Πριν από τον επικείμενο ρόλο, την περασμένη Τρίτη, ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα τέταρτη διαιτητής σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών, που ήταν μεταξύ Μεξικού και Πολωνίας.

Συνήθως, στο Κατάρ, μια γυναίκα απαιτεί άδεια από τον πατέρα, τον αδερφό, τον παππού, τον θείο ή τον σύζυγό της για να λάβει σημαντικές αποφάσεις όπως ο γάμος, η πρόσβαση στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη και η εργασία σε πολλές κυβερνητικές θέσεις.

Ως εκ τούτου, η Frappart λέει ότι ελπίζει ότι οι γυναίκες διαιτητές σε κορυφαίο επίπεδο στο Κατάρ θα ενθαρρύνουν περισσότερες γυναίκες να πάρουν ένα σφύριγμα και σε άλλες χώρες.

Νεότερα Άρθρα

Λίβανος: Αδέσποτος σκύλος έσωσε βρέφος – Το είχαν πετάξει στα σκουπίδια μέσα σε σακούλα

HerNews ka

Aυτή είναι η ηθοποιός που αναδείχθηκε η πιο όμορφη γυναίκα για το 2022!

HerNewskl

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ: Πάγωσαν ακόμη και οι καταρράκτες του Νιαγάρα

Her News