HerNews.gr
Beauty

Bad Hair Days: Ποιός είναι ο λόγος που τα μαλλιά δεν συμμορφώνονται;

Όλοι έχουμε ζήσει αυτές τις Bad Hair Days, τις δύσκολες μέρες που το πρωινό ξύπνημα συνοδεύεται από μια χρονοβόρα διαδικασία για να “κάτσουν” ομοιόμορφα τα μαλλιά. Αυτές τις στιγμές, όλοι αναρωτιόμαστε τι μπορεί να έφταιξε που είναι ατίθασα και συνήθως αυτό αποδίδεται στον καιρό, την υγρασία κλπ.

μαλλιά-pH-vasal
Πηγή : https://salonworthyhair.com/

Κι αν η πραγματική αιτία για τις bad hair days είναι άλλη; Έχετε σκεφτεί πως το πρόβλημα μπορεί να έχει την ρίζα του σε μια γενικευμένη μεταβολή της φυσικής ποιότητας της τρίχας; Ότι μπορεί τελικά όλα να γίνονται εξαιτίας του pH, το οποίο αποσταθεροποιήθηκε;

Γενικά, το pH μεταξύ 0 και 6,9, είναι όξινο, το 7 είναι ουδέτερο και από 7,1 έως 14 θεωρείται αλκαλικό.

Τί είναι αυτό που ενδεχομένως προκάλεσε την μεταβολή του pH;

Τα δεκάδες προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ έχουν στοχευμένη δράση και αντιμετωπίζουν πολυάριθμα ζητήματα στο τριχωτό της κεφαλής, συχνά δεν έχουν ισορροπημένο pH, με αποτέλεσμα να μεταβάλλεται και το δικό μας. Αυτό είναι κάτι που εμείς μπορεί να μην καταλάβουμε άμεσα, όμως τα ευαίσθητα μαλλιά μας δέχονται τις συνέπειες και τα συμπτώματα που εκδηλώνουν γίνονται ορατά σε εμάς μετά από κάποιο διάστημα.

Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την φθορά του pH των μαλλιών μας;

Κατά την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης για το τριχωτό της κεφαλής, ελάχιστοι γνωρίζουν και εξετάζουν το αν έχουν κατάλληλο pH ή όχι. Συνήθως λαμβάνουμε υπόψιν μας άλλες λειτουργίες που επιτελούν καθώς και τα συστατικά που εμπεριέχουν. Όμως, η διατήρηση του φυσιολογικού pH της επιδερμίδας πρέπει να είναι πρωταρχικό μας μέλημα.

Γι’ αυτό από εδώ και στο εξής πριν αγοράσεις οποιοδήποτε προϊόν για τα μαλλιά, η πρώτη πληροφορία που θα τσεκάρεις είναι το pH. 

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο προϊόν για τα μαλλιά μας;

Γενικά, θεωρείται πως ένα προϊόν με επίπεδο pH μεταξύ 3,5 και 5,5 είναι καλό για τα μαλλιά. Φυσικά, αυτό ενδεχομένως να διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο, οπότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε τη συμβουλή των ειδικών. Ο κομμωτής μας έιναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας συμβουλεύσει για τις ιδιαίτερες ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής και να μας καθοδηγήσει σωστά ώστε να επιλέξουμε εξειδικευμένα προοϊόντα περιποίησης.

Ηairstyle: Τα ιδανικά χτενίσματα για εσάς που φοράτε γυαλιά!

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Blonde Bob: 5 διάσημες που θα σας πείσουν να το υιοθετήσετε τον Σεπτέμβρη

HerNewskl

Κim Kardashian: Έκανε την απόλυτη αλλαγή στα μαλλιά της!

HerNewskl

Shadow bangs: Η νεά τάση εμπνευσμένη από την ταινία Barbie

HerNewskl