HerNews.gr
Social News Διεθνή

Χελώνα δίνει μάχη με καρχαρία και τον νικάει – Εντυπωσιακές εικόνες

Viral έχει γίνει ένα βίντεο που καταγράφει τη μάχη που δίνει μια χελώνα με έναν καρχαρία στη θάλασσα, κοντά σε μια απομονωμένη παραλία στη Δυτική Αυστραλία. Ο επαγγελματίας drone operator Jack Garnett δήλωσε στο Storyful ότι κατέγραψε τις εντυπωσιακές εικόνες τις τελευταίες ημέρες των οικογενειακών διακοπών στην ακτή Winderabandi.

Οι τρεις κόρες του είχαν δει από πριν τη χελώνα την οποία αποκαλούσαν χαϊδευτικά «Κύριο χελώνα».

Η στιγμή που η οικογένεια εντοπίζει τον καρχαρία και τη χελώνα

«Την τελευταία μας μέρα στο Winderabandi, τα κορίτσια είδαν κάποιες ασυνήθιστες πιτσιλιές νερού 50 μέτρα από την ακτογραμμή. Στείλαμε το drone για να το ερευνήσει. Αρχικά είπα στα παιδιά να μην παρακολουθήσουν τη σύνδεση του βίντεο από το drone. Φαινόταν ότι ένας μεγάλος καρχαρίας τίγρης τριών μέτρων κυνηγούσε τη χελώνα για να κατασπαράξει τον Κύριο Χελώνα», εξηγεί.

Η χελώνα, ωστόσο, χρησιμοποίησε το καβούκι της και κατάφερε να ξεφύγει αρκετές φορές πάνω από τον καρχαρία, για να αποφύγει την επίθεση.

«Τα επόμενα 10 περίπου λεπτά, η οικογένειά μας έμεινε πραγματικά έκπληκτη. Μαζευτήκαμε γύρω από την οθόνη και παρακολουθήσαμε εκστασιασμένοι τη μεγάλη μάχη μεταξύ της χελώνας και του καρχαρία τίγρη», δήλωσε ο Garnett.

Τελικά, η χελώνα δάγκωσε την ουρά του καρχαρία, κάτι που τον έκανε να κολυμπήσει μακριά.

«Ένα και μόνο λάθος της χελώνας θα σήμαινε απώλεια άκρων ή και θανατηφόρο δάγκωμα», είπε ο. «Ήταν εκπληκτικό να τον βλέπουμε να κολυμπάει με μεγάλη δύναμη κατά μήκος της ακτής».

Ο Garnett έδειξε το βίντεο σε θαλάσσιους βιολόγους, οι οποίοι αναγνώρισαν την εφευρετικότητα της χελώνας ως «γνωστή συμπεριφορά» για το είδος της. Οι ειδικοί ανέφεραν ακόμη ότι είναι θηλυκή με βάση το σχήμα της ουράς της. Σημείωσαν ότι η ταχύτητα και η κινητικότητά της της έδωσαν πλεονέκτημα στη μάχη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Δήμου: Είμαστε ακόμα ζωντανοί» τραγούδησε στο J2US τηλεφωνικά

Her News b

Ελένη Τσαλιγοπούλου: “Γλύτωσα την έπαρση αλλά…”

Her News b

Λάουρα Νάργες – Χρήστος Σαντικάϊ: Περιμένουν το πρώτο τους παιδί!

Her News