HerNews.gr
Beauty

Βlonde hair: 5 τρόποι για να τα επαναφέρεις μετά από την τεχνική του ντεκαπάζ!

Τα ξανθά μαλλιά αποτελούσαν πάντα μια αγαπημένη επιλογή πολλών γυναικών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Όποιο κι αν είναι το φυσικό σου χρώμα, μπορείς εύκολα να το μετατρέψεις σε όποια απόχρωση του ξανθού σου αρέσει, χάρη στην τεχνική του ντεκαπάζ. Πρόκειται για μια ευρέως διαδεδομένη μέθοδο, η οποία όμως ενδέχεται να ταλαιπωρήσει την τρίχα.

Βlonde hair

Αν έχεις επιλέξει κι εσύ αυτή την τεχνική και τώρα ψάχνεις τρόπο να επαναφέρεις τα ξανθά μαλλιά σου στην πρωτύτερή τους κατάσταση, παρακάτω ακολουθούν μερικά tips που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων σου μαλλιών.

#1 Λούσιμο & Συχνότητα

Καλό είναι να αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο. Για την ακρίβεια, ιδανικό θα ήταν να λουζόμαστε 2-3 φορές την εβδομάδα, ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο αφυδάτωσης της τρίχας. Επιπλέον, τα ξανθά μαλλιά, για το λούσιμο, χρειάζονται ειδικά προϊόντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και να συμβάλλουν στην διατήρηση του χρώματος.

#2 Hydrate

Όπως το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από συχνή ενυδάτωση. Πώς θα το πετύχεις αυτό;

Ολοκλήρωσε την τελετουργία του λουσίματος, με μια εξειδικευμένη μάσκα μαλλιών, η οποία χαρίζει ενυδάτωση, ενώ παράλληλα επανορθώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά και αυξάνει την ανθεκτικότητα της τρίχας. 

#3 Στέγνωμα

Όλοι γνωρίζουμε την φθορά που προκαλεί στην τρίχα η θερμότητα, πόσο μάλλον όταν τα μαλλιά είναι ήδη ταλαιπωρημένα από την τεχνική του ντεκαπάζ. Για να αποφύγουμε περαιτέρω ζημιά, συνιστάται η αποφυγή χρήσης εργαλείων θερμότητας, όπως το πιστολάκι και οι ισιωτικές πρέσες. Ωστόσο, δεν είναι απαγορευτικά, αφού ακόμα κι αν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση θερμοπροστατευτικών προϊόντων, που θα δημιουργήσουν το κατάλληλο πλέγμα προστασίας γύρω από την ευαίσθητη τρίχα, μειώνοντας τον κίνδυνο φθοράς.

#4 Try new haircuts

Φυσικά, όπως όλοι ξέρουμε, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσουμε τα μαλλιά και να απαλλαγούμε μια για πάντα από τη φθορά, είναι ένα κούρεμα. Με αυτό τον τρόπο, απομακρύνεται το κατεστραμμένο μέρος της τρίχας και πλέον μπορεί να αναπτυχθεί ελεύθερα. Συνιστάται η επίσκεψη στο hair salon τουλάχιστον ανά δύο μήνες, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

#5 Οι θεραπείες είναι must, ειδικά αν έχεις βαμμένα ξανθά μαλλιά

Οι θεραπείες μαλλιών και κυρίως αυτές που γίνονται σε εξειδικευμένα hair salons είναι το Α και το Ω για τη θρέψη και την αναζωογόνηση των μαλλιών. Οι θεραπείες αυτές γίνονται αποκλειστικά από ειδικούς και υπόσχονται γρήγορη ενίσχυση και ενδυνάμωση της τρίχας σε συντομότερο χρονικό διάστημα, από αυτές που μπορούν να γίνουν στο σπίτι.

Ίσια μαλλιά: Η θεραπεία κερατίνης σας χαρίζει τα μαλλια που ονειρεύεστε!

Aκολουθήστε μας στo Google News  

 

Νεότερα Άρθρα

Chiara Ferragni: Tα hair looks για εσάς που είστε καλεσμένες σε γάμο ή βάπτιση

HerNewskl

Κλέλια Ανδριολάτου: Έκανε το πιο girly beauty look

HerNewskl

Ιαματικό νερό: Οφέλη ομορφιάς και φροντίδας

Her News