HerNews.gr
Ελλάδα

Εύα Καϊλή: Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής – Ερευνάται για σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ

Έρευνα στο σπίτι της ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή,  απο τις βελγικές Αρχές στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς. Ερευνάται για σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στις Βρυξέλλες.

Το απόγευμα της Παρασκευής, έγινε έρευνα από τις Αρχές στην οικία της, ενώ ερευνάται αν έχει και η ίδια συμμετοχή στην υπόθεση, που αφορά σε δωροδοκίες από Καταριανούς προς Ευρωπαίους, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Την έρευνα κάνει η βελγική υπηρεσία πάταξης της διαφθοράς για υπόθεση που αφορά το παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Στην  υπόθεση εμπλέκεται επίσης ένας πρώην ευρωβουλευτής, ένας συνδικαλιστής καθώς και ο σύντροφος της ευρωβουλευτού, όπως αναφέρει ο βελγικός Τύπος.

«Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Λούκα Βιζεντίνι, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιέρ Αντόνιο Πανζερί καθώς και ο ‘FG’ πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Πανζερί, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή».

Η σχέση Εύας Καϊλή και Κατάρ

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετέβη τον περασμένο μήνα στο Κατάρ, όπου είχε συνάντηση με κρατικούς αξιωματούχους, με ζητούμενο να ανοίξει διπλωματικός κοινοβουλευτικός διάλογος της Ντόχα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας προ ημερών από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα, είχε χαρακτηρίσει το Κατάρ ως «πρωτοπόρο» στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Η Εύα Καϊλή εκλήθη για ανάκριση από τις βελγικές Αρχές.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κακοκαιρία “ILINA”: Έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας

Her News

Φωτιά στον Κολωνό: Συνελήφθη ο πατέρας – Οδηγείται στον Εισαγγελέα

Her News

«Η Κρήτη στην Καρδιά μας» – Η Ρένα Βασιλάκη υποψήφια Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως

Her News