HerNews.gr
Ελλάδα

Εύα Καϊλή: Βαρύ το κατηγορητήριο, αναμένονται ανακοινώσεις – Προς οριστική καθαίρεση

Προς οριστική καθαίρεση από τη θέση της αντιπρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου οδεύει η Εύα Καϊλή, η οποία πέρασε και δεύτερη νύχτα στο κρατητήριο στις Βρυξέλλες, μαζί με τον σύζυγό της και τον πατέρα της. Σήμερα, γύρω στη μία το μεσημέρι θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τις βελγικές Αρχές, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα η ομιλία του Νίκου ΑΝδρουλάκη, ύστερα και από τις χθεσινές σκληρές δηλώσεις του.

Το βράδυ του Σαββάτου, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, αποφάσισε, υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών, να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στην Εύα Καϊλή ως αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρουν οι Βρυξέλλες, το κατηγορητήριο που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Εύα Καϊλή, είναι πολύ βαρύ. Αφορά στις κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν με δελτίο Τύπου.

Βρέθηκαν τσάντες με μετρητά

Υπενθυμίζεται ότι οι βελγικές Αρχές πραγματοποίησαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 17 έρευνες σε διάφορους δήμους των Βρυξελλών, μεταξύ των οποίων και στην οικία της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας “L’Echo”, η κυρία Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν «τσάντες με χαρτονομίσματα».

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία. Οι ανακριτές συνέλαβαν καιτον πατέρα της, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir», η κυρία Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν χθες σε ακρόαση, θα περάσουν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης. Όλοι θεωρούνται αθώοι.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου: Παράταση της προσωρινής κράτησής της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

HerNews ka

Τραγωδία στα Τέμπη: Ξεκίνησε η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης των σορών

HerNews ka

Θεσσαλονίκη: Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

HerNews ka