HerNews.gr
Διεθνή

Κολομβία: Σώα & ασφαλή τα 4 αδέρφια που είχαν χαθεί στον Αμαζόνιο

Αίσθηση προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο επιβίωσαν επί έξι εβδομάδες τέσσερα αδέλφια από την Κολομβία, χαμένα μέσα στη ζούγκλα.

Επιβίωσαν 6 εβδομάδες στη ζούγκλα

Μέσα στην άγρια ζούγκλα του Αμαζονίου, το δέσιμο της 13χρονης Λέσλι με τη φύση, το κουράγιο και το θάρρος της, έσωσαν την ίδια και τα τρία μικρότερα αδέλφια της από τον θάνατο.

Όταν το αεροπλάνο τους συνετρίβη και η μητέρα τους σκοτώθηκε μαζί με τον πιλότο κι άλλον έναν ενήλικα, η Λέσλι ήξερε τι πρέπει να κάνει.

Στην αρχή τους έδινε λίγο αλεύρι. Έπειτα έκοβε φρούτα και καρπούς από τα δέντρα και τους θάμνους. Γνώριζε ποια θα μπορούσαν να φάνε με ασφάλεια, ενώ βρήκαν και κάποια από τα τρόφιμα που έριχναν στη ζούγκλα, στα τυφλά, τα συνεργεία διάσωσης.

«Τα παιδιά βρήκαν κουτιά επιβίωσης με φαρίνα και φαγητό από αλεύρι κασάβα του Αμαζονίου που έριξαν οι ομάδες έρευνας. Αυτό τα βοήθησε να τραφούν, μαζί με σπόρους και φρούτα που ήξεραν πώς να βρουν στο δάσος», λένε σε ρεπορτάζ τους τοπικά ΜΜΕ.

Αυτοσχέδιες σκηνές & καρποί από τα δέντρα

Η μικρή έφτιαξε σκηνές δένοντας τα πανιά με τα λαστιχάκια από τα μαλλιά της, για να μένουν προστατευμένοι. Ήταν όπως το παιχνίδι που έπαιζαν συχνά στο σπίτι της γιαγιάς τους στο χωριό της φυλής.

Έστηναν σκηνές και μάθαιναν για την επιβίωση στη φύση. Η μεγάλη αδελφή ήξερε πολύ καλά να φροντίζει το μωρό, αφού η μητέρα έλειπε αρκετές ώρες στη δουλειά.

Σε όλη τη διάρκεια των ερευνών του στρατού, η φωνή της γιαγιάς τους ηχούσε από ένα μεγάφωνο του αεροπλάνου που πετούσε πάνω από τη ζούγκλα, ώστε τα παιδιά να ξέρουν πως τα αναζητούν.

Ο αρχηγός της φυλής των αυτόχθονων που βοήθησαν στην τεράστια επιχείρηση αναζήτησης, είπε ότι εντόπισαν τα παιδιά όταν άκουσαν το μικρότερο να κλαίει. Τα βρήκαν σε ένα ξέφωτο, περίπου τρεις ώρες δρόμο από εκεί που έπεσε το αεροπλάνο.

Τώρα τα παιδιά βρίσκονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Μπογκοτά, όπου τα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν μείνει άφωνοι με την αντοχή και το κουράγιο τους.

«Έχουν υποσιτισμό και κάποιους τραυματισμούς επειδή περπατούσαν στη ζούγκλα για 40 ημέρες. Έχουν κάποιους μώλωπες, δαγκώματα και δερματικά εξανθήματα».

Άνδρες του στρατού τώρα ψάχνουν τον 6χρονο ειδικό σκύλο ράτσας Μαλινουά που χάθηκε μέσα στη ζούγκλα αναζητώντας τα παιδιά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Rihanna: Έρχεται ντοκιμαντέρ με τη ζωή της σε συνεργασία με την Apple TV!

HerNewskl

Eurovision 2023: Μέσα σε 36 λεπτά εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό!

HerNews ka

Viral: Άλογο γεννήθηκε με σχήμα αλόγου στην πλάτη του!

Her News