HerNews.gr
Διεθνή

Angelina Jolie: Aποφάσισε να αποχωρήσει από τον ρόλο της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Η Angelina Jolie εδώ και είκοσι ολόκληρα χρόνια έχει τον ρόλο της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

Angelina Jolie

Ωστόσο αποφάσισε να τον αποχωριστεί και ο ΟΗΕ έβγαλε σχετική ανακοίνωση με αυτό, στην οποία και αναφέρει πως “η ίδια επιθυμεί να εργαστεί διαφορετικά” και για ανθρωπιστικά θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.”

Mάλιστα, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως: 

“Επειτα από περισσότερα από 20 χρόνια αφοσιωμένης δουλειάς με την Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της προστασίας των βίαια εκτοπισθέντων σε όλο τον κόσμο, η Angelina Jolie αποχωρεί από τον ρόλο της ως Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για να συμμετάσχει σε ένα ευρύτερο σύνολο ανθρωπιστικών και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μία από τους ισχυρότερους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των προσφύγων, η κ. Jolie θα συνεχίσει να εργάζεται για την οικοδόμηση ενός πιο ισότιμου, δίκαιου και χωρίς αποκλεισμούς διεθνούς συστήματος. Σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει περίπλοκες, πολύπλευρες και αλληλένδετες κρίσεις, σχεδιάζει να συνεργαστεί με ένα φάσμα παραγόντων σε ένα ευρύτερο σύνολο ανθρωπιστικών θεμάτων, καθώς και να συνεργαστεί πιο άμεσα με τοπικούς οργανισμούς. Το χαρτοφυλάκιό της θα συνεχίσει να περιλαμβάνει πρόσφυγες και θέματα αναγκαστικού εκτοπισμού”.

Angelina Jolie: Συνεχίζεται η κόντρα με τον πρώην σύζυγό της Brad Pitt

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Γιατί απουσίαζε από το βίντεο διάγνωσης καρκίνου της Κέιτ Μίντλετον;

HerNews ka

Σον Πεν – Μπεν Στίλερ: Προσωπικές κυρώσεις από τη Ρωσία – Τους απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα

Her News b

Κίτι Σπένσερ: Ο φαντασμαγορικός γάμος της ανιψιάς της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Her News