HerNews.gr
Σχέσεις

6+1 λόγοι που μερικοί άντρες φοβούνται να ερωτευτούν

Μερικοί άντρες δεν έχουν πρόβλημα να ερωτευτούν, ενώ άλλοι φοβούνται να το κάνουν. Αυτοί που φοβούνται μπορεί να το αποφύγουν πάση θυσία, φεύγοντας από έναν σύντροφο όταν φαίνεται να γίνεται σοβαρό.

Το να ερωτεύεσαι θα πρέπει να είναι μια συναρπαστική στιγμή της ζωής που σε κάνει να αισθάνεσαι εκπληκτικά. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα για όλους και είναι καλύτερο να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Σκεφτείτε γιατί εσείς ή ο σύντροφός σας φοβάστε να ερωτευτείτε αντί να υποθέσετε ότι είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα.

Είτε είστε άντρας που φοβάται να ερωτευτείτε είτε έχετε έναν σύντροφο που φαίνεται φοβισμένος, η κατανόηση των λόγων μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα υποκείμενα ζητήματα και να προσπαθήσετε να τα ξεπεράσετε.

#1 Η έλλειψη χρόνου τον εμποδίζει

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται να ερωτευτούν γιατί πιστεύουν ότι δεν έχουν χρόνο. Μεταξύ δεσμεύσεων καριέρας, βοήθειας συγγενών και διαχείρισης άλλων ευθυνών, μπορεί να μην θέλουν να αναλάβουν τίποτα περισσότερο. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για έρωτα και ρομαντισμό.

Ωστόσο, η αγάπη δεν χρειάζεται να είναι μια χρονική δέσμευση. Εάν υπάρχει χρόνος για ραντεβού, υπάρχει επίσης χρόνος για να το πάτε στο επόμενο επίπεδο.

#2 Έχει θέματα εμπιστοσύνης

Ο φόβος να ερωτευτείτε κάποιον μπορεί να προκύψει από προβλήματα εμπιστοσύνης. Απαιτεί μια συναισθηματική προσκόλληση και ένας άντρας μπορεί να πιστεύει ότι αυτό το επίπεδο δέσμευσης δεν είναι δυνατό. Μπορεί να πιστεύουν ότι κάθε σύντροφος θα προδώσει την εμπιστοσύνη τους, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν ποτέ τις σχέσεις τους πέρα ​​από το ραντεβού.

#3 Πιστεύει ότι είναι δύσκολο το να ερωτευτεί

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αγάπη είναι δύσκολη και την αποφεύγουν εντελώς. Εάν ένας άντρας έχει προγραμματίσει τη ζωή του, μπορεί να μην θέλει διαταραχές που θα απαιτήσουν δύσκολες αναπροσαρμογές. Η αγάπη απαιτεί δουλειά, αλλά δεν χρειάζεται να είναι σκληρή. Το μόνο που χρειάζεται είναι επικοινωνία, ειλικρίνεια και επίγνωση.

#4 Μπορεί να απολαμβάνει την ελευθερία του

Όταν ένας άντρας έχει συνηθίσει να ζει μόνος του μια ζωή , μπορεί να φοβάται να  εγκαταλείψει την μοναξιά. Οι άνδρες μερικές φορές πιστεύουν ότι το να ερωτεύονται σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν να απολαμβάνουν κάποια από τα χόμπι τους. Μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αθλήματα, να κάνουν παρέα με φίλους ή να κάνουν άλλα πράγματα που αγαπούν. Ωστόσο, ο κατάλληλος σύντροφος δεν θα έβαζε τον άνθρωπό τους να το κάνει αυτό, οπότε όλα εξαρτώνται από την κατάσταση.

#5 Δεν θέλει να ρισκάρει

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να αποφύγεις την αγάπη παρά να ρισκάρεις. Μπορεί να μην θέλουν να διακινδυνεύσουν να πληγωθούν, να μετανιώσουν για την απόφασή τους ή να βιώσουν απογοήτευση. Το να παίρνουν ρίσκο σημαίνει ότι μπορεί να βιώσουν μια απώλεια, με αποτέλεσμα να πληγωθούν όταν θα μπορούσαν να την είχαν αποφύγει.

#6 Τον εμποδίζει η ανασφάλεια

Οι ανασφάλειες μπορεί να εμποδίσουν κάποιον να ερωτευτεί. Μπορεί να αισθάνονται άσχημα για το ποιοι είναι ή τι μπορούν να προσφέρουν. Όταν συμβαίνει αυτό, μπορεί να φοβούνται μήπως ερωτευτούν. Όταν κάποιος αισθάνεται ανάξιος, μπορεί να τον κάνει να αποφύγει να βάλει τον εαυτό του εκεί έξω.

#7 Παιδικό τραύμα

Μερικές φορές το παιδικό τραύμα μπορεί να κάνει έναν άντρα να φοβάται να ερωτευτεί. Αυτό που συμβαίνει σε κάποιον στην παιδική ηλικία θα μπορούσε να το κουβαλάει και στην ενήλικη ζωή, ειδικά αν δεν ξεπέρασε ποτέ τα προβλήματα. Η κακομεταχείριση ως παιδί μπορεί να επηρεάσει τα στυλ προσκόλλησης στην ενήλικη ζωή. Η παραμέληση ή η κατάχρηση μπορεί να οδηγήσει σε στυλ προσκόλλησης αποφυγής ή να προκαλέσει άγχος.

Η παιδική εγκατάλειψη μπορεί επίσης να πυροδοτήσει τον φόβο ότι κάποιος που αγαπούν θα τους εγκαταλείψει, οδηγώντας στην πλήρη αποφυγή της αγάπης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι σημαίνει βάζω τα όρια μου;

Her News

Zombieing: Μετά το γνωστό σε όλες μας “ghosting” έρχεται ο νέος όρος – Η σημασία του

HerNews ka

Σχέσεις: Πως να του δείξω ότι μου αρέσει πραγματικά;

Her News b