HerNews.gr
Αφιερώματα

Kylian Mbappe: Όσα δεν ξέρεις για το «παιδί θαύμα» του ποδοσφαίρου

O Kylian Mbappe βρίσκεται από τα 16 του  στο προσκήνιο. Πρώτα ως πρωταγωνιστής ενός underdog του Champions League και αμέσως μετά ως το ακριβότερο απόκτημα της πλουσιότερης ομάδας στον κόσμο.

Στα 19 του είχε κατακτήσει το πρώτο του Μουντιάλ και δε θεωρούνταν πια Next Big Thing, αλλά ένας από τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη. Ο Kylian Mbappe κλείνει σήμερα τα 24 του χρόνια και είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Χαρακτηρίστηκε ως παιδί-θαύμα από τα έξι του και κάνοντας το ντεμπούτο του στη Μονακό στα 16, ο Mbappe ήταν ήδη νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα 19 του, ενώ έγινε και ο Βραζιλιάνος θρύλος Pele ως ο μόνος άλλος παίκτης που το κέρδισε ως έφηβος.

Τώρα μιλάνε για αυτόν όπως για τον Cristiano Ronaldo και τον Lionel Messi.

Τη σεζόν 2018/2019 ο Mesi κέρδισε το Ευρωπαϊκό Χρυσό Παπούτσι με 36 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Mbappe ήταν μόλις 3 πίσω με 33.

«Είδα ότι θα μπορούσα ίσως να πάρω αυτόν τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην Ευρώπη… Αλλά, απέναντι μου, ήταν ο Μέσι. Σκόραρα δύο φορές το Σαββατοκύριακο, πήγαινε και έβαζε τρία, εγώ θα έβαζα τρία, εκείνος σκοράρει τέσσερα!» είχε δηλώσει ο Kylian Mbappe σε μια συνέντευξη του.

Ο Cristiano Ronaldo ήταν το είδωλό του Mbappe

 Πριν από λίγα χρόνια τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, η κρεβατοκάμαρα του Mbappe είχε ταπετσαρία με αφίσες του εθνικού ήρωα της Πορτογαλίας.

Υπάρχει μια διάσημη παλιά φωτογραφία με τον νεαρό Kylian να ποζάρει με ένα πράσινο σακάκι που περιβάλλεται από ένα “ιερό” με φωτογραφίες του Ρονάλντο.

Το 2019 ο Mbappe ξαναδημιούργησε τη φωτογραφία, αλλά αυτή τη φορά οι φωτογραφίες είναι του ίδιου να κρατά το Παγκόσμιο Κύπελλο (Που δεν έχουν καταφέρει ούτε ο Ρονάλντο ούτε ο Μέσι), να κατακτά τη Ligue 1 με τον Νεϊμάρ και ένα κομμάτι από το φωτογραφικό του εξώφυλλο στο περιοδικό TIME.

Οι καιροί μπορούν να αλλάξουν γρήγορα όταν έχεις το ταλέντο και την αφοσίωση του Kylian Mbappe.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Προέρχεται από οικογένεια αθλητών

Ο Kylian Mbappe θα μπορούσε να ήταν ένας Γάλλος σταρ του χάντμπολ .

Τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά αν όταν ήταν μικρός ο Kylian ακολουθούσε τα βήματα της μητέρας του Fayza Lamar που έπαιζε χάντμπολ Division 1 στη Γαλλία τη δεκαετία του ’90.

Ευτυχώς για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, επέλεξε να ακολουθήσει τον μπαμπά στο άθλημά του, αντ’ αυτού, ο πατέρας του Γουίλφριντ ήταν ποδοσφαιριστής που έπαιζε για την AS Bondy, την τοπική ομάδα που αντιπροσωπεύει το banlieue του Bondy όπου μεγάλωσε ο Kylian Mbappe.

Η πράξη αγάπης και η μεγάλη του καρδιά

Ένας ταπεινός σούπερ σταρ με τα πόδια του στο έδαφος, οι πράξεις γενναιοδωρίας του απλώς πρόσθεσαν τη δημοτικότητά του.

Είπε ότι οι ποδοσφαιριστές βγάζουν «απρεπή» χρηματικά ποσά και δώρισε όλα τα κέρδη του από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρωσίας 2018 (αναφέρεται ότι περίπου 400.000 ευρώ – κοντά στο μισό εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ), στο «Premier de Cordée», μια φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά.

«Για ανθρώπους σαν εμάς, το να δίνουμε ένα χέρι βοήθειας σε ανθρώπους δεν είναι μεγάλο πράγμα», είπε στο περιοδικό Time .

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

6 Δεκεμβρίου: 14 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

HerNews ka

Η Philologist-ina μας μαθαίνει ελληνικά: Παγετός ή παγετώνας;

Her News

14 Φεβρουαρίου: Η ημέρα των ερωτευμένων- Πότε και πώς ξεκίνησαν όλα

HerNews ka