HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Ανακοίνωσε το πρώτο του Trooping The Color και νέους τίτλους για την βασιλική οικογένεια

Έχουν περάσει λίγο περισσότερο από τρεις μήνες από τότε που ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ ανέλαβε τον θρόνο και ήταν αρκετά απασχολημένος με τις αλλαγές στη βασιλική οικογένεια.

Την Τετάρτη, το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο Βασιλιάς έδωσε στην Κέιτ Μίντλετον, στον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και στη βασίλισσα Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς νέους τίτλους , ενώ αποκάλυψε επίσης την ημερομηνία για τον εορτασμό των γενεθλίων του, γνωστή ως Trooping the Colours.

Η νύφη του Καρόλου ανακηρύχθηκε επίσημα ο νέος επίτιμος συνταγματάρχης της Ιρλανδικής Φρουράς, έναν τίτλο που είχε στο παρελθόν ο σύζυγός της.

Δεδομένου του νέου ρόλου της Μίντλετον, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας διορίστηκε κατάλληλα ως Συνταγματάρχης των Φρουρών της Ουαλίας.

Ο Βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε επίσης ότι η Καμίλα θα υπηρετήσει ως Συνταγματάρχης των Φρουρών των Γρεναδιέρων, μια θέση που κατείχε προηγουμένως ο  πρίγκιπας Andrew.

Εν μέσω των αλλαγών, το παλάτι ανακοίνωσε επίσης ότι το ετήσιο Trooping of the Colors θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2023,  παρόλο που τα 75α γενέθλια του Καρόλου ήταν στην πραγματικότητα τον Νοέμβριο.

Ο Βασιλιάς φαίνεται ότι πήρε το προβάδισμα της εκλιπούσας μητέρας του αποφασίζοντας να πραγματοποιήσει την παρέλαση μήνες πριν από την πραγματική του ονομαστική εορτή λόγω του καλύτερου καιρού.

Η παρέλαση – η οποία γιορτάζει επίσης τις ένοπλες δυνάμεις – θα παρουσιάσει περισσότερους από 1.400 στρατιώτες, 200 άλογα και 400 μουσικούς, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Μάλιστα, ορισμένοι βασιλικοί θα συμμετάσχουν επίσης στην παρέλαση ενώ θα κάνουν ιππασία για χιλιάδες ανθρώπους να επευφημούν από μακριά.

Η μεγάλη μέρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μόλις έξι εβδομάδες μετά την ημέρα της στέψης του Καρόλου – η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μια άλλη οικογενειακή επανένωση.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, ο μονάρχης σχεδιάζει να καλέσει τον γιο του πρίγκιπα Χάρι και τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, στην εκδήλωση παρά την τεταμένη σχέση τους.

«Ο Χάρι είναι ο γιος του και η Αυτού Μεγαλειότητα θα τον αγαπάει πάντα», είπε. «Ενώ τα πράγματα είναι δύσκολα αυτή τη στιγμή, η πόρτα θα μένει πάντα μισάνοιχτη».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Πρίγκιπας Χάρι: Όταν πήγε τη Μέγκαν Μαρκλ στον τάφο της πριγκίπισσας Νταϊάνα για πρώτη φορά

HerNews ka

Καρλ Λάγκερφελντ: Ντοκιμαντέρ του BBC ερευνά ποιος θα κληρονομήσει την περιουσία του – Ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια!

Her News b

Τουρκία: Αγωνία για το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται – Η ΕΜΑΚ στη μάχη για την διάσωσή τους – Οι εκτιμήσεις

HerNews ka