HerNews.gr
Ελλάδα

Ρουμανία: Νεκρός 53χρονος από τη Λάρισα – Οι εξηγήσεις του οδηγού και η «καρμανιόλα»

Σε εντατικές έρευνες προχωρούν οι ρουμανικές Αρχές σχετικά με τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος του τουριστικού λεωφορείου, το οποίο ήταν γεμάτο Έλληνες τουρίστες στη Ρουμανία και προσέκρουσε σε μπάρα οδηγώντας στον θάνατο έναν 53χρονο και στο νοσοκομείο 22 άτομα, 3 εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Από την Αστυνομία, ερευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός να ακολούθησε λάθος διαδρομή, ενώ σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για αυξημένη ταχύτητα του οδηγού.

Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, ο οδηγός σε κατάσταση σοκ, φέρεται να δήλωσε, ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ, η Ελληνίδα πρέσβη στη Ρουμανία Σ. Γαμματά, οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επιστρέφουν αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα στις 10:45, ενώ άλλα δύο άτομα το απόγευμα.

Με χτυπήματα στο κεφάλι ο άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η γραμματέας Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, ανέφερε ότι 16 από τους 23 συνολικά τραυματίες βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ μία εξ αυτών έχει πέσει σε κώμα. Στο νοσοκομείο βρίσκονται και δύο έφηβοι, καλά στην υγεία τους, που συνοδεύουν τον τραυματισμένο πατέρα τους.

53 ετών από τη Λάρισα ο νεκρός

Οι υπόλοιποι ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της περιοχής. Την ίδια ώρα, η κα Κωστούλα διέψευσε πληροφορίες ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του, είχε πάθει ανακοπή και ξεκαθάρισε ότι ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 53χρονο από τη Λάρισα.

Η μοιραία διάβαση – καρμανιόλα

Η συγκεκριμένη υπόγεια διάβαση Pasajul Unirii στο Βουκουρέστι, όπου έγινε το τροχαίο δυστύχημα με το πούλμαν έχει προκαλέσει και άλλα ατυχήματα. Εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου φέτος και, σύμφωνα με τους Ρουμάνους, από τότε έχουν γίνει επτά τροχαία ατυχήματα.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους – Πώς θα το υπολογίσετε

Her News

Φάρμακα: Η γρίπη σαρώνει, οι ελλείψεις σε φάρμακα μεγαλώνουν

Her News

Αλλαγή του καιρού με πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες

Her News