HerNews.gr
Διεθνή

Εξερεύνηση του Διαστήματος το 2023: Τα σημαντικότερα ορόσημα για την ανθρωπότητα

Οι τελευταίοι δώδεκα μήνες έχουν αναμφίβολα παρουσιάσει αξιόπιστα ορόσημα σχετικά με την εξερεύνηση του διαστήματος.

Με βάση αυτό, η ανθρωπότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για ακόμη πιο σημαντικά γεγονότα ορόσημα, επειδή, το 2023, υπάρχουν πολλά σχετικά με την τοπογραφία του διαστήματος.

Τόσο οι ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες όσο και οι εθνικές υπηρεσίες προσβλέπουν με ενθουσιασμό στο χώρο πεζοπορίας για να δοκιμάσουν διάφορες δυνατότητες, όπως προσγειώσεις στο διάστημα, διαστημικούς περιπάτους και ανίχνευση χρησιμοποιήσιμου πάγου νερού μεταξύ άλλων.

Η ανθρωπότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για σημαντικά βήματα στις ιδιωτικές ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις ειδικά. Αυτό περιλαμβάνει αποστολές που κατευθύνονται εμπρός και πίσω σε προορισμούς ηλιακού συστήματος, καθώς και νέους πυραύλους που θα χρησιμοποιηθούν για πτήσεις στο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Jill Stuart, ειδικό σε θέματα διαστημικής πολιτικής από το London School of Economics στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα προηγούμενα χρόνια ήταν «όλα σχετικά με τον Άρη». Σημειώνει ότι «τώρα έχουμε γυρίσει πίσω στο φεγγάρι ».

Οι περισσότερες από τις αναμενόμενες διαστημικές εξερευνήσεις μας το επόμενο έτος, όπως τονίζεται παρακάτω, υποκινούνται κυρίως από μια ανανεωμένη προσπάθεια στις ΗΠΑ να επιστρέψουν οι άνθρωποι στη σεληνιακή επιφάνεια αργότερα αυτή τη δεκαετία.

Προσγείωση στη Σελήνη από την ανθρωπότητα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη του 2023, το Hakuto-R, ένα ιδιωτικό διαστημόπλοιο που αναπτύχθηκε από μια ιαπωνική εταιρεία, εκτοξεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2022 πριν από ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών στο φεγγάρι.

Μεταξύ άλλων στόχων, το σεληνιακό σκάφος αναμένεται να αναπτύξει ρόβερ που κατασκευάστηκαν από τις διαστημικές υπηρεσίες της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Εάν πετύχει, το Hakuto-R θα μπορούσε να γίνει η πρώτη ιδιωτική αποστολή που θα προσγειωθεί στο φεγγάρι τον Μάρτιο. Ωστόσο, περίπου την ίδια στιγμή της προσγείωσης του διαστημικού σκάφους Hakuto-R στο φεγγάρι, δύο ιδιωτικά σκάφη από τις ΗΠΑ —ένα από την εταιρεία Astrobotic και το άλλο από την Intuitive Machines, που ονομάζονται Peregrine και Nova-C, αντίστοιχα— πρόκειται επίσης να φτάσουν στο φεγγάρι.

Και οι δύο είναι αποστολές που υποστηρίζονται από τη NASA εξοπλισμένες με gadget που θα μελετούν το σεληνιακό περιβάλλον. Αυτό είναι μέρος του προγράμματος Commercial Lunar Payloads Services που θα είναι σε ισχύ πριν από τις ανθρώπινες αποστολές που έχουν προγραμματιστεί για αργότερα αυτή τη δεκαετία στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis.

Με το πρόγραμμα Artemis να έχει φτάσει σε ορόσημο κατά την εκτόξευση του μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους Artemis 1 τον Νοέμβριο του 2022, η NASA αναμένει να θέσει σημαντικά θεμέλια το 2023 μελετώντας κριτικά την επιφάνεια της Σελήνης.

Αυτό θα είναι προετοιμασία για μια επανδρωμένη αποστολή διαστημικού σκάφους το 2024.

Ο Jon Cowart, πρώην διευθυντής ανθρώπινων διαστημικών πτήσεων της NASA τώρα στην Aerospace Corporation στις ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι «το φεγγάρι τραβάει πολύ περισσότερη προσοχή από ό,τι έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια».

Πριν από τις συνδεδεμένες αποστολές προσγείωσης σε φεγγάρι της NASA, άλλες προγραμματισμένες αποστολές σε φεγγάρι περιλαμβάνουν εκείνες από τις διαστημικές υπηρεσίες της Ινδίας και της Ιαπωνίας, με Chandrayaan-3 και SLIM (Smart Lander for Investigating Moon), αντίστοιχα.

Η αποστολή Chandrayaan-3 της Ινδίας πρόκειται να εκτοξευτεί τον Αύγουστο του 2023 για μια δεύτερη προσπάθεια μετά από μια αρχική συντριβή στο φεγγάρι το 2019. Αν και η ημερομηνία εκτόξευσης για το SLIM δεν έχει οριστεί ακόμη, η αποστολή αναμένεται να δοκιμάσει την προσγείωση ακριβείας στο φεγγάρι.

Το ρωσικό προσεδάφιο Luna-25 φέρεται επίσης να σχεδιάζει προσγείωση στο φεγγάρι το 2023. Ωστόσο, η κατάσταση της εκτόξευσης και ο σκοπός του είναι ακόμα αβέβαιες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σάλος δίχως τέλος για το βίντεο της Σάνα Μάριν, πρωθυπουργό της Φινλανδία: «Ναι, θα κάνω τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών»

Her News b

Πώς τα σχόλια στο YouTube γίνονται το νέο εργαλείο για crypto-απατεώνες

Her News