HerNews.gr
Beauty

Τύπος Δέρματος: Ποια είναι η κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας

Το κάθε δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες και τα δικά του χαρακτηριστικά, έτσι και ο κάθε τύπος δέρματος επιδέχεται διαφορετική περιποίηση και ξεχωριστή φροντίδα. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται κάτι απλό εκ πρώτης όψεως, μπορεί να καταστεί ιδιαιτέρως δύσκολο να βρούμε ποιον τύπο δέρματος μπορεί να έχουμε και τι είδους περιποίηση μπορεί να χρειαστεί.

Για αυτό παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε έναν πλήρη οδηγό για να κατανοήσετε αρχικά τον τύπο δέρματος που μπορεί να έχετε, καθώς και τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία της κατάλληλης ρουτίνας περιποίησής σας. Ωστόσο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε το ραντεβού σας στην κλινική ForBetterSkin, ώστε να σας καθοδηγήσουμε πλήρως και να δημιουργήσουμε μια ρουτίνα περιποίησης εξολοκλήρου βασισμένη στις ανάγκες σας.

Γιατί πρέπει να ξέρουμε τον τύπο του δέρματός μας;

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε τον τύπο δέρματος που έχουμε, γιατί είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την επιλογή προϊόντων και τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να κατανοήσουμε ποια προϊόντα μπορούν να οφελήσουν το δέρμα και ποια θα μπορούσαν ενδεχομένως να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, αποτρέποντας μελλοντικά προβλήματα.

Ωστόσο, η επιλογή προϊόντων περιποίησης είναι μια αρκετά ριψοκίνδυνη διαδικασία, ειδικά αν δεν λαμβάνει χώρα μαζί με επαγγελματία. Για αυτό πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τη Δερματολόγο, η οποία θα σας καθοδηγήσει διεξοδικά, δημιουργώντας την κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης, ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε τον τύπο του δέρματός σας;

Κάνοντας μια πρώτη εξέταση σχετικά με τον τύπο δέρματος, μια πρώτη συμβουλή είναι να κατανοήσετε πού εντάσσεται ανάλογα με τη λιπαρότητα που παράγεται από το δέρμα σας. Αυτό είναι το βασικό κριτήριο που καθορίζει τον τύπο του δέρματός σας. Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι, ενώ ο τύπος δέρματος καθορίζεται κυρίως από τη γέννηση του ατόμου, μπορεί να επηρεαστεί και από άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, το κλίμα και κάποια φάρμακα.

Για να προσδιορίσετε τον τύπο δέρματος που έχετε, δοκιμάστε να πλύνετε το πρόσωπό σας (με ένα απαλό, ήπιο καθαριστικό), να το στεγνώσετε και να μην εφαρμόσετε άλλα προϊόντα περιποίησης. Έπειτα, περιμένετε για 30 λεπτά και μετά αξιολογήστε την εμφάνιση και την αίσθηση του δέρματός σας.

Εάν το πρόσωπό σας φαίνεται λαμπερό παντού, πιθανότατα έχετε λιπαρό δέρμα. Ενώ, εάν είναι λαμπερό μόνο στη ζώνη t, τότε έχετε μεικτό δέρμα. Εάν το δέρμα σας είναι πιο σφιχτό και φαίνεται θαμπό, τότε έχετε ξηρό δέρμα. Και αν είναι πολύ ερεθισμένο ή πιθανώς νιώθετε πόνο, τότε έχετε ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα με τάση ακμής.

Τύπος Δέρματος: Ποια είναι η κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας

Λιπαρή επιδερμίδα

Η λιπαρότητα μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λαμπερό σε συγκεκριμένα σημεία ή σε ολόκληρο το πρόσωπό σας. Ενώ, οι πόροι του προσώπου σας μπορεί να φαίνονται μεγαλύτεροι και πιο εμφανείς, έχοντας λιπαρή επιδερμίδα.

Όσον αφορά την επιλογή προϊόντων, μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις είναι ότι το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται κάποια ενυδατική κρέμα. Το κλειδί εδώ είναι η επιλογή της σωστής ενυδατικής. Συγκεκριμένα, η επιλογή μη φαγεσωρογόνων, ελαφριών σκευασμάτων χωρίς λάδι είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Ακόμα, μπορείτε να δοκιμάσετε καθαριστικά με αφρό, τα οποία αφαιρούν αποτελεσματικά την περίσσεια λιπαρότητα.

Ξηρό δέρμα

Το ξηρό δέρμα μπορεί να είναι πιο θαμπό, να ξεφλουδίζει, να είναι πιο σφιχτό και με ελάχιστη λιπαρότητα. Για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν έναν συνδυασμό συστατικών που αυξάνουν και ενισχύουν τη λιπαρότητα, καθώς και προϊόντα που μαλακώνουν και λειαίνουν το δέρμα.

Μικτές επιδερμίδες

Ο συγκεκριμένος τύπος δέρματος συνδυάζει κάποια χαρακτηριστικά και από τους δύο παραπάνω τύπους. Έτσι, ορισμένα σημεία έχουν περισσότερη λιπαρότητα, ενώ άλλα περισσότερη ξηρότητα. Συνήθως, τα μάγουλα και η περιοχή γύρω από το στόμα τείνουν να είναι πιο ξηρά, ενώ η μύτη και το μέτωπο πιο λιπαρά.

Εάν έχετε μικτή επιδερμίδα, καλό είναι να αναζητήσετε ένα ήπιο, απαλό καθαριστικό και, στην συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά προϊόντα σε διαφορετικά μέρη του προσώπου σας, αναλόγως με το αν είναι ξηρά ή λιπαρά. Καλό είναι να χρησιμοποιήστε πιο ελαφριές ενυδατικές κρέμες χωρίς λάδι στη ζώνη t και πιο κρεμώδεις στα μάγουλά σας.

Είναι χρήσιμο να ακολουθήσετε ένα ήπιο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας, αλλά να είστε προσεκτικοί στις ανάγκες του δέρματός σας και να προσαρμόσετε την καθημερινή σας ρουτίνα αναλόγως, εναλλάσσοντας τα προϊόντα για να δώσετε στο δέρμα σας αυτό που πραγματικά χρειάζεται εκείνη την ημέρα.

Δέρμα με τάση ακμής

Τα άτομα με δέρματα με τάση ακμής τείνουν να έχουν μια πιο τραχειά επιδερμίδα λόγω των μαύρων και των λευκών στιγμάτων. Ακόμα, μπορεί να εμφανισούν φλεγμονές στο δέρμα και σπυράκια.

Η υπερβολική λιπαρότητα είναι βασικός παράγοντας που συμβάλλει στη δημιουργία των παραπάνω συμπτωμάτων. Ως εκ τούτου, οι ίδιοι κανόνες για το λιπαρό δέρμα ισχύουν και για το δέρμα με τάση ακμής. Έτσι, καλό είναι να επιλέξετε πιο ελαφριά, μη φαγεσωρογόνα ενυδατικά σκευάσματα και καθαριστικά.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ, υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και ρετινοειδή, τα οποία είναι όλα χρήσιμα για την πρόληψη και τη θεραπεία της ακμής. Τα κατάλληλα προϊόντα μπορεί να σας τα προτείνει μόνο η Δερματολόγος.

Ενώ, σχετικά με το ευαίσθητο δέρμα είναι πιθανό να μην συνοδεύεται με εξάρσεις ακμής, για αυτό θέλει πολύ συγκεκριμένη περιποίηση.

Όσο περισσότερο γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας, τόσο καλύτερα μπορείτε να διαμορφώσετε τη ρουτίνα περιποίησής σας, ώστε να είναι η κατάλληλη για εσάς. Ο τύπος δέρματος μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, για αυτό είναι καλό να διαμορφώνετε αναλόγα τις ανάγκες του.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έλενα Χριστοπούλου: Έκανε το μανικιούρ που μας θυμίζει cocktail

HerNewskl

Πώς να βγάζετε τέλεια τα φρύδια σας κάθε φορά

Her News

Kaia Gerber: Aυτό είναι το αγαπημένο της skincare συστατικό!

HerNewskl