HerNews.gr
Αφιερώματα

Τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν το 2022

Το 2022, ήταν μια χρονιά που τη σφράγισε ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας. Λέξη της χρονιάς ήταν το “permacrisis” που μεταφράζεται ως «εκτεταμένη περίοδος αστάθειας και ανασφάλειας». Ποια άλλα γεγονότα σημάδεψαν το 2022;

Πρόσωπο της χρονιάς ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στις 8 Σεπτέμβριου έφυγε από τη ζωή, στα 96 της, η βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τρεις μήνες μετά το θάνατο της Ελισάβετ προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Χάρι και Μέγκαν», στο οποίο το ζευγάρι εκτοξεύει βαριές κατηγορίες.

Τον Σεπτέμβρη, με αφορμή το θάνατό της 22χρονης Μάχσα Αμινίι, ξεσπά «η επανάσταση της μαντίλας», στο Ιράν.

Για την Ελλάδα, το 2022 ήταν μια χρονιά με ιδιαίτερη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τον Μάρτιο ξεκίνησε η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ συνελήφθη η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορουμένη για τη δολοφονία της κόρης της, Τζορτζίνας.

Στις 16 Μάϊου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαϊν Κρόουτς.

Τον Ιούλιο, το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για 2 βιασμούς.

Τον Οκτώβριο, με αφορμή την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, οι αρχές ερευνούν την ύπαρξη μεγάλου κυκλώματος παιδεραστίας.

Στις 11 Δεκέμβριου συνελήφθη η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, με την κατηγορία της συμμέτοχης σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Το χαστούκι του Γουΐλ Σμιθ στον Κρις Ροκ στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη

Τον Απρίλιο ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η σύντροφός του ανακοίνωσαν πως έχασαν το αγοράκι τους κατά τη διάρκεια του τοκετού διδύμων

Τον Οκτώβριο ο Έλον Μασκ προχώρησε στην εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Δάκης, η Ντίνα Κώνστα, ο Ρόμπερτ Γουΐλιαμς, ο Κώστας Καζάκος και η Ειρήνη Παπά μάς «αποχαιρέτησαν» το 2022

Το 2022 έφυγε από τη ζωή ο  Ζάχος Χατζηφωτίου και ο Σταμάτης Κόκοτας ενώ «σίγησε» και η φωνή του Γιάννη Διακογιάννη.

Το 2022 έγινε πατέρας για τρίτη φορά ο Νίκος Καρβέλας καθώς και οι σεφ Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Άκης Πετρετζίκης

Το 2022 μανούλες για πρώτη φορά έγιναν η Λάουρα Νάργες και η Μαίρη Συνατσάκη, ενώ το δεύτερο μωράκι τους απέκτησαν η Αντιγόνη Ψυχράμη και ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Κώστας Σόμμερ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Philologist-ina μας μαθαίνει ελληνικά: Ανταπεξέρχομαι ή Αντεπεξέρχομαι;

Her News

Who run the world? Girls!

Her News b

8 Απριλίου: Σαν σήμερα “έφυγε” από τη ζωή ο κορυφαίος ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο

HerNews ka