HerNews.gr
Ελλάδα

Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα-Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά

Την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Μόνο την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου (δηλαδή στις 15 Ιανουαρίου) θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις εκπτώσεις με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 όπως διευκρινίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Στην περίοδο των εκπτώσεων διευκρινίζεται ότι εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων θα επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Η ανακοίνωση για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2023

«Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερο από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης (από τόσο τοις εκατό έως τόσο τοις εκατό%).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή στις εκπτώσεις πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

Aκολουθήστε μας στo Google News  

 

Νεότερα Άρθρα

Πατρινό Καρναβάλι: Επέστρεψε με χρώμα, ζωντάνια και ενέργεια

Her News

Χριστουγεννιάτικες ευχές: Πρωτότυπες ιδέες για να ευχηθείς Χρόνια Πολλά!

Her News

Το Intercity Αθήνα – Θεσσαλονίκη ξανά στις ράγες από σήμερα

Her News