HerNews.gr
Ελλάδα

Σε κλοιό γρίπης για το επόμενο δίμηνο – «Θερίζει» σε όλες τις ηλικίες

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για το τσουνάμι γρίπης αλλά και κορωνοϊού που ταλαιπωρεί τους πολίτες και σε συνδυασμό με την έλλειψη φαρμάκων «γονατίζει» το σύστημα υγείας.

Όπως επισημαίνουν η Ελλάδα για τουλάχιστον άλλες οκτώ εβδομάδες θα βρίσκεται σε κλοιό αναπνευστικών ιών. Η εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αποτύπωσε χθες, Πέμπτη (5/1) για μια ακόμη φορά, την έντονη έξαρση των ιών και τα προβλήματα που επιφέρουν στους ευάλωτους, ανηλίκους και ενήλικους, μολύνοντας τους και προκαλώντας σοβαρές νοσήσεις.

Ο ιός της εποχικής γρίπης εξαπλώνεται στη χώρα με ταχύτατους ρυθμούς και οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα αρχίσει να μειώνεται στο τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου οπότε και θα αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την αποδρομή του εφετινού κύματος.

Μιλώντας για τις ελλείψεις σε αναπνευστικά φάρμακα Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εκεί θα κάνουμε τις μεγαλύτερες μας εισαγωγές. Στα αντιπυρετικά θα λέμε τα υποκατάστατα. Ο ΕΟΦ άμεσα θα ενημερώνει τους πολίτες εάν δεν βρίσκει κάποιο φάρμακο, ποια είναι τα άλλα που μπορεί να προμηθευτεί. Την ίδια ενημέρωση την έχουν και οι φαρμακοποιοί.

Οι γιατροί, οι ίδιοι που συνταγογραφούν φάρμακα, θα ενημερώνονται για τα ελλειπτικά προκειμένου να ξέρουν να συνταγογραφήσουν αντίστοιχο θεραπευτικής αξίας και να μην ταλαιπωρείται κόσμος».

«Τον πολίτη που ταλαιπωρείται, προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε σε δύο επίπεδα. Πρώτα από όλα να ξέρει ποιο είναι το υποκατάστατο που δεν είναι σε έλλειψη κι εκεί που υπάρχει υποκατάστατο να πάει και να το εμπιστευτεί» υπογράμμισε ο κ Πλεύρης.

Διαβάστε Περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γλυφάδα: Ένας νεκρός και 2 τραυματίες από πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή εταιρία

HerNews ka

Super Κική: Απολογείται αυτήν την ώρα στον ανακριτή – Τι εκτιμά ο δικηγόρος της

HerNews ka

Επικρατείας ΝΔ: Αυτοί είναι οι 15 «εκλεκτοί» του Κυριάκου Μητσοτάκη – 8 γυναίκες, 7 άνδρες

Her News b