HerNews.gr
Beauty

Πως να καταλάβετε τι τύπο δέρματος έχετε και γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζετε

Ο καθένας μας έχει στοιχεία που μας κάνουν μοναδικούς και το δέρμα μας είναι από τα όργανα που αναδεικνύουν περισσότερο τις ιδιαιτερότητές μας.

Ειδικά το δέρμα του προσώπου μπορεί να αποκαλύψει τα χαρακτηριστικά του, δείχνοντάς μας τις πιο δυνατές πλευρές του αλλά και εκείνες που απαιτούν περισσότερη προσοχή μέσω της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας.

Για αυτόν τον λόγο, η κατανόηση του τύπου δέρματος του προσώπου που έχετε είναι το βασικό σημείο εκκίνησης εάν θέλετε να φροντίσετε την υγεία και την ομορφιά σας με σωστό τρόπο.

Τύπος δέρματος προσώπου, πόσα υπάρχουν και η σωστή ρουτίνα περιποίησης

Είναι δυνατό να ομαδοποιηθούν οι διάφοροι τύποι δέρματος προσώπου σε έξι μεγάλες κατηγορίες , η καθεμία με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Για να καταλάβετε εάν ο τύπος του δέρματός σας εμπίπτει σε ένα από αυτά, ή ακόμα και σε περισσότερα από ένα, πρέπει να εξετάσετε συγκεκριμένα τα στοιχεία.

Κανονικό δέρμα

Πρόκειται για ισορροπημένο δέρμα. Δεν τείνει να αφυδατώνεται υπερβολικά ή να παράγει πολύ σμήγμα. Σπάνια έχει σπυράκια και οι διευρυμένοι πόροι δεν είναι ορατοί.

Είναι υγιές, δυνατό, ελαστικό, απαλό και λαμπερό δέρμα.

Για να το φροντίσετε καλύτερα, είναι απαραίτητο να του παρέχετε τα ιδανικά ενεργά συστατικά , όπως υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη C , πεπτίδια και κεραμίδια. Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, για να το διατηρήσετε με την πάροδο του χρόνου και να το αποτρέψετε από το να αλλάξει, για παράδειγμα ευαισθητοποιώντας το, πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί, αποφεύγοντας τα πολύ ισχυρά ενεργά συστατικά απολέπισης και προστατεύοντάς το καθημερινά από τον ήλιο.

Ξηρό δέρμα

Εάν το δέρμα σας τείνει να γίνεται ξηρό, να χρειάζεται πάντα πλούσιες θεραπείες , διαφορετικά φαίνεται τραχύ, είναι πιθανό να έχετε ξηρό δέρμα. Αυτός ο τύπος στερείται το λιπαρό συστατικό του δέρματος, το οποίο παράγει λίγο σμήγμα. Δεν χρειάζεται ενυδάτωση, όπως συχνά πιστεύετε, αλλά θρέψη .

Η ρουτίνα περιποίησης για το ξηρό δέρμα πρέπει να αποτελείται από πλούσιες θρεπτικές κρέμες και έλαια , που βοηθούν στην αποκατάσταση του φραγμού του δέρματος.

Αφυδατωμένο δέρμα

Σε αντίθεση με το ξηρό δέρμα, το αφυδατωμένο δέρμα είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να συνοδεύει άλλους τύπους δέρματος, όπως το μικτό ή το λιπαρό δέρμα , το οποίο μπορεί επίσης να είναι αφυδατωμένο. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που λείπει είναι η παρουσία υγρασίας στην κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας.

Οι λόγοι είναι συνήθως περιβαλλοντικοί ή οφείλονται στη χρήση λανθασμένων προϊόντων περιποίησης. Συμβαίνει συχνά η λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα  να είναι επίσης αφυδατωμένή ακριβώς επειδή τείνετε να χρησιμοποιείτε πολύ επιθετικά προϊόντα ρύθμισης του σμήγματος ή απολέπισης. Για να το ενυδατώσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια περιποίηση δέρματος πλούσια σε υαλουρονικό οξύ , σε σκευάσματα με ελαφριά υφή, όπως τα gel.

Λιπαρή επιδερμίδα

Σε αυτή την περίπτωση το κύριο χαρακτηριστικό είναι  η υπερβολική παραγωγή σμήγματος σε όλο το πρόσωπο. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει το σχηματισμό ατελειών, σπυριών και μαύρων στιγμάτων που μπορεί να οδηγήσουν στη διαστολή των πόρων. Εάν το δέρμα σας είναι λαμπερό παντού, αν το στεγνώσετε και γυαλίζει ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα και είναι απίθανο να είναι ξηρό πιθανότατα έχετε λιπαρό δέρμα.

Η καλύτερη συμβουλή για το λιπαρό δέρμα είναι να επικεντρωθείτε στην ενυδάτωση , ακόμη και πριν από τη ρύθμιση του σμήγματος. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος μιας λανθασμένης ρουτίνας περιποίησης για τη λιπαρή επιδερμίδα είναι να αφυδατωθεί επίσης. Επιλέξτε σκευάσματα χωρίς λιπαρά χωρίς να εγκαταλείψετε ποτέ τις ελαφριές ενυδατικές κρέμες.

Μικτές επιδερμίδες

Έχει την κλασική γυαλιστερή ζώνη Τ του μετώπου, της μύτης και του πηγουνιού, ενώ στα μάγουλα τείνει να είναι ξηρή και ξεφλουδισμένη . Στην περίπτωση αυτή η κύρια παραγωγή των σμηγματογόνων αδένων γίνεται στην κεντρική περιοχή του προσώπου, ενώ η πλαϊνή περιοχή στερείται λιπιδίων. Το δέρμα μπορεί να αναμειχθεί λόγω γενετικής , αλλά και λόγω μιας λανθασμένης ρουτίνας περιποίησης, που στοχεύει περισσότερο στον έλεγχο του υπερβολικού σμήγματος, ξεχνώντας να θρέψει τις περιοχές που το χρειάζονται περισσότερο.

Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε δύο τύπους διαφορετικών προϊόντων : ένα για λιπαρό δέρμα και ένα για ξηρό δέρμα.

Ευαίσθητο δέρμα

Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να συνοδεύεται και από άλλους τύπους δέρματος. Μπορείτε να έχετε ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, αλλά και μεικτό ή λιπαρό και ευαίσθητο. Αυτός ο τύπος δέρματος τείνει να κοκκινίζει εύκολα. Αντιδρά σε εξωτερικούς παράγοντες ή ενεργά συστατικά ερεθίζοντας και ξεφλουδίζοντας.

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ευαίσθητα και θρεπτικά προϊόντα, ειδικά στις φάσεις του μεγαλύτερου ερεθισμού.

Γιατί είναι σημαντικό να καταλάβω τι τύπο δέρματος έχω;

Η γνώση του τύπου του δέρματός σας είναι το πρώτο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, επειδή σας επιτρέπει να κατανοήσετε ποια προϊόντα είναι πραγματικά αποτελεσματικά στο δέρμα του προσώπου μας και ποια μπορούν να το επιδεινώσουν, τονίζοντας ασταθείς καταστάσεις που θα προτιμούσαμε να μπορούμε να ελέγξουμε.

Για να κατανοήσετε τον τύπο του δέρματός σας, πρέπει να τον παρατηρήσετε σχολαστικά. Ελέγξτε πώς αντιδρά σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα , αλλά και το καλοκαίρι κάτω από τον ήλιο, δείτε πώς συμπεριφέρεται μετά από μια ελαφρώς πιο επιθετική θεραπεία από τη συνηθισμένη, όπως ένα peeling , ή νιώστε πώς είναι απλά μετά τον καθαρισμό του προσώπου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μagenta lips: H νέα τάση που εκθρονίζει το κόκκινο κραγιον!

HerNewskl

Jennifer Lopez: Υιοθέτησε το πιο chic μανικιούρ για την άνοιξη

HerNewskl

Ακμή: Αυτά είναι τα skincare συστατικά που την καταπολεμούν!

HerNewskl