HerNews.gr
Beauty

Ακμή: Αυτά είναι τα skincare συστατικά που την καταπολεμούν!

ακμή

Τα skincare συστατικά κατά της ακμής αποτελούν σημαντικό τμήμα της καθημερινής φροντίδας του δέρματος. Η ακμή μπορεί να είναι ενοχλητική, αλλά η χρήση συγκεκριμένων συστατικών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σπυριών και τη βελτίωση της επιδερμίδας.

Το σάλικυλικό οξύ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά για την αντιμετώπιση της ακμής. Έχει ιδιότητες που βοηθούν στον απολεπισμό του δέρματος, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και ελαχιστοποιώντας τον πόρο, μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης σπυριών.

Το νιασιναμίδη είναι ένα ακόμη συστατικό που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ακμής. Αποτελεί μια μορφή βιταμίνης B3 και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, ενώ παράλληλα βελτιώνει την υφή του δέρματος.

Ακμή: Αυτά είναι τα skincare συστατικά που την καταπολεμούν!

Το ψευδάργυρο είναι ένα άλλο συστατικό που αξίζει να εξετάσετε. Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να ελέγξουν την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα, μειώνοντας την εμφάνιση των σπυριών.

Τέλος, το άλφα υδροξυοξέα (AHA) όπως ο γλυκολικός οξύ ή ο κιτρικός οξύ μπορούν να βοηθήσουν στην απολέπιση του δέρματος, ελέγχοντας την παραγωγή λιπαρότητας και αποτρέποντας την εμφάνιση νέων σπυριών.

Αυτά τα συστατικά είναι μερικά από τα πολλά που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ακμής. Εντούτοις, πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε νέο προϊόν, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες του δέρματός σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Burnt orange: Η τάση στο μανικιούρ που μας προετοιμάζει για τα Χριστούγεννα

HerNewskl

Όλα τα μυστικά για φυσική σύσφιξη του δέρματος

Her News

Gigi Hadid: Αυτή είναι η αγαπημένη της ενυδατική κρέμα που κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ

HerNewskl