HerNews.gr
Διεθνή

Kim Kardashian: Αγόρασε το κολιέ από αμέθυστο της πριγκίπισσας Νταϊάνα για 200 χιλιάδες δολάρια

Η Kim Kardashian απέκτησε το εμβληματικό σταυρό κολιέ της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε δημοπρασία του Sotheby’s έναντι 197.453 δολαρίων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Sotheby’s, τέσσερις πλειοδότες διαγωνίστηκαν για το κομμάτι στα τελευταία πέντε λεπτά της ετήσιας πώλησης Royal & Noble του οίκου δημοπρασιών και τελικά κατέληξε στα χέρια ενός αντιπροσώπου της Kardashian «με υπερδιπλάσια εκτίμηση πριν από τη δημοπρασία».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό το κομμάτι βρήκε μια νέα πνοή στα χέρια ενός άλλου παγκοσμίως διάσημου ονόματος», δήλωσε ο Kristian Spofforth, επικεφαλής κοσμημάτων στον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου, σε μια δήλωση.

Το TMZ ήταν το πρώτο που ανέφερε την πώληση.

Ονομάστηκε ο Σταυρός του Αταλάχ, το στολισμένο με πολύτιμους λίθους κολιέ φορέθηκε περίφημα από την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά το 1987 στο Λονδίνο. Το συνδύασε με ένα ασορτί μαύρο-μωβ βελούδινο φόρεμα Catherine Walker.

«Το μενταγιόν σε σχήμα σταυρού, που πιστεύεται ότι είναι μια εφάπαξ ιδιωτική προμήθεια από τον Garrard για έναν από τους τακτικούς πελάτες του, είναι ένα τολμηρό και πολύχρωμο κόσμημα με αμέθυστους τετράγωνης κοπής και τονισμένο με κυκλικά κομμένα διαμάντια», ανακοίνωσαν οι Sotheby’s «Ο σταυρός έχει συνολικό βάρος διαμαντιού περίπου 5,25 καράτια και έχει διαστάσεις περίπου 136 x 95 χιλιοστά».

Το σχέδιο σε στιλ fleurée δημιουργήθηκε από τον Garrard (ο ίδιος κοσμηματοπώλης πίσω από το εμβληματικό δαχτυλίδι αρραβώνων της Diana από ζαφείρι ) τη δεκαετία του 1920.

Ο Naim Attallah CBE αγόρασε το κομμάτι τη δεκαετία του 1980 και το δάνεισε στην Diana αρκετές φορές για εκδηλώσεις τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την κυκλοφορία, «Είναι κατανοητό ότι ο σταυρός φορέθηκε ποτέ μόνο από την πριγκίπισσα και μετά το θάνατό της, δεν είχε φορεθεί δημόσια μέχρι τώρα».

«Πολύ λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να κουβαλήσουν ένα ασυνήθιστο κομμάτι σαν αυτό, αλλά η πριγκίπισσα Νταϊάνα σίγουρα  μπορούσε», είχε δηλώσει προηγουμένως ο Maxwell Stone της βρετανικής Steven Stone Jewelers .

«Αν και ο αμέθυστος αντιπροσωπεύει παραδοσιακά το προνόμιο της βασιλικής οικογένειας, η επιλογή της Νταϊάνα να φορέσει το μενταγιόν με μια ασυνήθιστα μακριά αλυσίδα ενσωματώνει την ικανότητά της να επιδεικνύει τη συλλογή της από βασιλικά κοσμήματα με μοναδικό τρόπο, χωρίς να φοβάται να πάει ενάντια στην παράδοση και να αλλάξει πολυτελή κομμάτια».

Η Kim Kardashian είναι γνωστή για την αγάπη της για την ιστορική μόδα. Φόρεσε περίφημα το φόρεμα της Marilyn Monroe “Happy Birthday, Mr. President” στο Met Gala του 2022.

Το λεγόμενο «Το πιο ακριβό φόρεμα του κόσμου» έκανε το ντεμπούτο του με τη Monroe όταν έκανε σερενάτα στον John F. Kennedy κατά τη διάρκεια του εορτασμού των 45ων γενεθλίων του στο Madison Square Garden το 1962.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το κολιέ της από πετράδια αμέθυστου θα μπορούσε να φτάσει τα 500 χιλιάδες δολάρια σε δημοπρασία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Madison Marsh: Η πρώτη εν ενεργεία αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που στέφθηκε Μις Αμερική

HerNews ka

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή η κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ

Her News

Λιζ Τρας: Παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Βρετανίας μετά από 44 μέρες- Επιστρέφει ο Μπόρις;

HerNews ka