HerNews.gr
Διεθνή

Λιζ Τρας: Παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Βρετανίας μετά από 44 μέρες- Επιστρέφει ο Μπόρις;

Η Λιζ Τρας την Πέμπτη 20/10 και 15:30 ώρα Ελλάδος ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ηγεσία του Συντηρητικού  Κόμματος Τόρηδες και από την πρωθυπουργία της χώρας.

Η ανακοίνωση έγινε με δημόσια ομιλία  έξω από την πρωθυπουργική κατοικία όπου μέσα σε όλα δήλωσε ότι έχει ενημερώσει και τον Βασιλιά Κάρολο για αυτή της την απόφαση.

Ο λόγος είναι ότι δεν μπόρεσε να εκπληρώσει το όραμά της και αυτό την καθιστά την πρωθυπουργό της Βρετανίας με την μικρότερη θητεία καθώς μετρά μόνο 44 μέρες.

Όσα δήλωσε στην ομιλία της:

«Ανέλαβα τα καθήκοντά μου σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και διεθνούς αστάθειας. Οικογένειες και επιχειρήσεις ανησυχούσαν για το πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Ο παράνομος πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία απειλεί την ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου μας. Και η χώρα μας είχε μείνει πίσω για πάρα πολύ καιρό εξαιτίας της χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης.

Εξελέγην από το Συντηρητικό Κόμμα με εντολή να το αλλάξω. Ανταποκριθήκαμε στους λογαριασμούς ενέργειας και στην περικοπή της εθνικής ασφάλισης. Και θέσαμε ένα όραμα για μια οικονομία χαμηλής φορολογίας και υψηλής ανάπτυξης, που θα εκμεταλλευόταν τις ελευθερίες του Brexit.

Αναγνωρίζω, ωστόσο, δεδομένης της κατάστασης, ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην εντολή για την οποία με εξέλεξε το Συντηρητικό Κόμμα. Ως εκ τούτου, μίλησα με την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο για να τον ειδοποιήσω ότι παραιτούμαι από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Σήμερα το πρωί συνάντησα τον πρόεδρο της Επιτροπής του 1922, σερ Γκράχαμ Μπράντι. Συμφωνήσαμε ότι θα διεξαχθούν εκλογές για την ηγεσία, που θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνουμε σε μια πορεία υλοποίησης των δημοσιονομικών μας σχεδίων και στη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και της εθνικής ασφάλειας της χώρας μας.

Θα παραμείνω πρωθυπουργός μέχρι να επιλεγεί διάδοχος. Ευχαριστώ»

 

Σύμφωνα με τα Βρετανικά μέσα, ανάμεσα στους υποψηφίους υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε και τον προηγούμενο πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

 

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Khloé Kardashian: Aπάντησε στις φήμες περί photoshop στις φωτογραφίες της!

HerNewskl

Mπιάνκα Σένσορι: Ποια είναι η νέα σύζυγος του Κάνιε Γουέστ;

Her News

Ανακάλυψαν τον πιο αρχαίο βήχα: Δεινόσαυρος υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα πριν από 150 εκατ. χρόνια!

Her News