HerNews.gr
Beauty

Ποιος είναι ο λόγος που εμφανίζoνται λευκές τρίχες ακόμη και σε νεαρή ηλικία;

Πολλές γυναίκες εμφανίζουν τις πρώτες γκρίζες τρίχες σε ηλικία 20 ετών και θεωρούν πως αυτό οφείλεται στο άγχος που αισθάνονται.

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι σχετικά με την ανάπτυξη γκρίζων τριχών σε νεαρές ηλικίες. Η κληρονομικότητα αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα και ονομάζεται “γονίδιο Spencer”.  

 
O λόγος που πολλές γυναίκες αποκτούν πιο γρήγορα γκρίζες τρίχες, θα αναλυθεί παρακάτω. 

 Αρχικά, οι τρίχες των μαλλιών μας είναι γεμάτες μελανίνη. Τα μαλλιά αλλάζουν το χρώμα τους εξαιτίας της απώλειας μελανίνης και οφείλεται σε γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα, αφού μεγαλώνουμε, οι θύλακες της τρίχας παράγουν λιγότερη μελανίνη και έτσι τα μαλλιά αναπτύσσονται χωρίς να διαθέτουν κάποια χρωστική ουσία. Για αυτό και φαίνονται λευκά ή γκρίζα. Δεν πρόκειται ουσιαστικά για γκρίζα μαλλιά, αλλά για ημιδιάφανα.  

  Συνήθως, ένα άτομο αρχίσει να γκριζάρει μεταξύ 28 με 40 ετών, αφού τότε τα μελανοκύτταρα αρχίσουν να επιβραδύνουν τον πολλαπλασιασμό τους και παράγουν μικρότερη ποσότητα μελανίνης.  

Το πρόωρο γκριζάρισμα θεωρείται ότι είναι γενετικό και μπορεί ακόμη και να σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο γονίδιο γνωστό ως ρυθμιστικός παράγοντας 4 της ιντερφερόνης (IRF 4), που μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της παραγωγής μελανίνης. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες γενετικές παθήσεις που μπορεί να σχετίζονται με πρόωρο γκριζάρισμα.

Μια μελέτη του 2019 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που γκριζάρουν πρόωρα ήταν πιο πιθανό να έχουν ιστορικό εκζέματος ή άσθματος και πολλοί ήταν χορτοφάγοι. Ήταν επίσης πιο πιθανό να είναι υπέρβαροι και να αισθάνονται υψηλό άγχος σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ. 

Christina Aguilera: Ποζάρει τόπλες με μαύρο καλσόν

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Bobbi Brown παρουσιάζει τη ΝΕΑ συλλεκτική Golden Glamour Collection

HerNewskl

Πώς να φτιάξετε σαμπουάν χωρίς χημικά στο σπίτι

HerNews ka

Ocean waves hair: Πώς θα αναδείξετε τα φυσικά σας μαλλιά τις πασχαλινές μέρες;

HerNewskl