HerNews.gr
Beauty

Εγκυμοσύνη: Ποια είναι τα απαγορευτικά skincare συστικά;

Η εγκυμοσύνη είναι από τις ομορφότερες περιόδους της ζωής μιας γυναίκας. Επικρατεί, όμως, μια σύγχυση όσον αφορά τα θέμα ομορφιάς. Οι ορμόνες δημιουργούν μια έντονη ανισορροπία στο δέρμα και η λιπαρότητα εντείνεται. Έτσι, δημιουργείται το ερώτημα σχετικά με το ποια skincare συστατικα ειναι απαγορευτικά  για την περίοδο της εγκυμοσύνης.  

 Ρετίνη-Α & Ρετινόλη 

  Η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων πρέπει να να αποφευχθεί να χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο λόγος είναι πως μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο έμβρυο, όπως είναι η ηπατική τοξικότητα. Αν και η Retin-A συνδέεται συνήθως με συνταγογραφούμενα φάρμακα, πολλά σκευάσματα χρησιμοποιούνται χωρίς ιατρική συνταγή και περιέχουν παράγωγα βιταμίνης Α όπως η ρετινόλη και ο παλμιτικός ρετινυλεστέρας. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να απαγορευθούν τη σημαντική αυτήν περιόδο.  

 Υπεροξείδιο του βενζοϋλίου:  

 Αν και η εγκυμοσύνη μπορεί συχνά να προκαλέσει ορμονική ακμή, αγωγές που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου θα πρέπει να αποφεύγονται.  

 Αιθέρια έλαια 

 Αν και τα αιθέρια έλαια δεν αξιολογούνται από τον FDA, χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε προϊόντα ομορφιάς που  είναι διαθέσιμα στην αγορά. Αυτό που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν είναι πως τα αιθέρια έλαια μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβή εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. Η κλινική δερματολόγος Φωτεινή Μπαγεώργου προτείνει τα αραιωμένα αιθέρια έλαια, καθώς  θεωρούνται ασφαλή. Επίσης,  υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη. Τα πιο δημοφιλή είναι το τεϊόδεντρο και το έλαιο δεντρολίβανου. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγονται από εγκύους, αφού μπορούν να προκαλέσουν πρόωρες συσπάσεις. Πιο συγκεκριμένα το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να «ανεβάσει την αρτηριακή πίεση και να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας. 

Notox

 Σαλικυλικό οξύ 

 Αν και το σαλικυλικό οξύ ανήκει στην κατηγορία των ενεργών συστατικών που αντιμετωπίζουν την ακμή, δεν ενδείκνυται για περιόδους εγκυμοσύνης.

Περιέχεται σε αρκετά απολεπιστικά προϊόντα αλλά και σε καθαριστικά προσώπου. Την περιόδο της εγκυμοσύνης πρέπει να αναζητάτε πιο αγνά προϊόντα περιποίησης που  συμπεριλαμβάνουν στα συστατικά τους εγκερκιμένα οξέα, όπως είναι το γλυκολικό, και το αμυγδαλικό οξύ.  

Υδροκινόνη: Αυτό το ισχυρό συστατικό είναι το αγαπημένο όσων ασχολούνται με τον κόσμο της περιποίησης και της ομορφιάς. Ωστόσο, την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να δημιουργήσει μαύρα στίγματα ή μέλασμα.   

 
Tazorac, Accutane 

  Και τα δύο είναι επίσης σκευάσματα που προέρχονται από βιταμίνη Α, αλλά χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή. Δεν ενδείκνυται σε περιόδους εγκυμοσύνης, καθώς  προκαλούν γενετικές ανωμαλίες. 

 Εξένυδρο χλωριούχο αλουμίνιο:  

Το εξαϋδρικό χλωριούχο αλουμίνιο επηρεάζει τα κύτταρα που παράγουν ιδρώτα και ανήκει στην κατηγορία C του FDA. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αποφεύγεται την περίοδο της εγκυμοσύνης.

AHAs: Μάθετε ποιοι είναι οι λόγοι που θεωρούνται τα καλύτερα απολεπιστικά συστατικά!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Rihanna: Υιοθέτησε την τάση των waterfall fringes

HerNewskl

5 makeup hacks για να διαρκεί περισσότερο το μακιγιάζ σας στο γραφείο

HerNewskl

Ανάποδο γαλλικό: Βρήκαμε το πιο διακριτικό και κομψό μανικιούρ του 2023

HerNewskl