HerNews.gr
Διασκέδαση

Britney Spears: 9 θρυλικά άλμπουμ της κυκλοφορούν σε βινύλιο από την Panik Records/Sony Music

Η Panik Records και η Sony Music Entertainment ανακοινώνουν την κυκλοφορία 9 τίτλων από την ξεχωριστή δισκογραφία της παγκόσμιας superstar και είδωλο της pop, Britney Spears.
 
Τα πρώτα 8 studio albums – ‘…Baby One More Time (1998)’, ‘Oops!…I Did It Again (2000)’, ‘Britney (2001)’, ‘In the Zone (2003)’, ‘Blackout (2007)’, ‘Circus (2008)’, ‘Femme Fatale (2011)’, ‘Britney Jean (2013)’ καθώς και η συλλογή ‘Greatest Hits: My Prerogative (2004)’ θα κυκλοφορήσουν σε νέες εκδόσεις μαύρων βινυλίων στις 31 Μαρτίου.

 Στο σύνολό τους, όλα αυτά τα albums αντιπροσωπεύουν ένα μεταβατικό στάδιο της pop μουσικής κουλτούρας στα τέλη της χιλιετίας προς το ξεκίνημα της επόμενης. Οι ξεχωριστές συνεργασίες της Britney σε συνδυασμό με το συνεχώς μεταβαλλόμενο στιλ στην μουσική της, την καθιέρωσαν ως φαινόμενο που αποτελεί μέχρι και σήμερα πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές. 

Τα albums αυτά κατάφεραν  να βρεθούν όλα εντός του Top 5 του Billboard 200 – με 5 από αυτά να εκτοξεύονται στην κορυφή – και όλα μαζί να μετρούν 34 πλατίνες για την Spears. Επίσης, 20 singles μέσα από τα albums βρέθηκαν στο Top 40 του Billboard Hot 100.
 

Αφότου έγινε γνωστή μέσω της εκπομπής ‘Mickey Mouse Club’ το 1993 (όπου εμφανιζόταν δίπλα στους Christina Aguilera, Justin Timberlake, JC Chasez και Ryan Gosling), η Britney ξεκίνησε τη μουσική της πορεία με το ανεπανάληπτο ‘…Baby One More Time’, το οποίο πυροδότησε ένα νέο κύμα χορευτικής pop μουσικής. Το 2020, το ‘Rolling Stone’ ονόμασε το debut single του ομότιτλου album – το οποίο βρέθηκε στην κορυφή 10 χωρών – ως το καλύτερο debut single όλων των εποχών.

 “One of those pop manifestos that announces a new sound, a new era, a new century,” έγραψε ο Rob Sheffield στο άρθρο του. “This girl changed the sound of pop forever”.


 Η Britney αποτέλεσε μία ασταμάτητη δύναμη στα τέλη της δεκαετίας των ‘90s και στις αρχές των  2000s. Με το album ‘Oops!…I Did It Again’ ακολούθησαν ακόμη περισσότερες επιτυχίες όπως το ομότιτλο τραγούδι, το “Lucky” και το “Stronger”.

Στο 3ο album ‘Britney’, η Spears άλλαξε τον ήχο της σε πιο R&B ρυθμούς και συνεργάστηκε με παραγωγούς όπως The Neptunes (“I’m a Slave 4 U”, “Boys”) και Rodney “Darkchild” Jerkins.

 Στο ‘In the Zone’, το pop φαινόμενο συνέχισε την επιτυχημένη της πορεία με το ιστορικό ντουέτο στο “Me Against the Music” με την βασίλισσα της pop, Madonna, ενώ κέρδισε και το πρώτο της βραβείο Grammy για την τεράστια χορευτική επιτυχία “Toxic”. Κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα το 2004, κυκλοφόρησε την συλλογή ‘Greatest Hits: My Prerogative’ – που περιλάμβανε 14 singles και 3 νέα τραγούδια, μεταξύ των οποίων τη διασκευή στο τραγούδι του Bobby Brown “My Prerogative” – η Britney κάνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα comeback στην ιστορία της pop μουσικής με το ‘Blackout’, ένα album γεμάτο electronic dance tracks και το οποίο χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο της καριέρας της. 

Britney Spears-hernews
 Το αμέσως επόμενο ‘Circus’, κυκλοφόρησε μόλις 13 μήνες μετά και έφερε την Νο.1 επιτυχία “Womanizer” – την 2η ως τότε στο ενεργητικό της μετά το “…Baby One More Time”, καθώς και την Top 3 επιτυχία “Circus”. 

To 2011, φτάνει στα χέρια μας το ‘Femme Fatale’ και μας χαρίζει το Νο.1 τραγούδι “Hold It Against Me” και φυσικά τα Top 10 classics “Till The World Ends” και “I Wanna Go”. 

Το ‘Britney Jean’ που έγινε διαθέσιμο το 2013, χαρακτηρίστηκε από την ίδια ως η πιο προσωπική της δουλειά με την Britney να έχει συμβάλει στην δημιουργία όλων των τραγουδιών, ενώ το lead single “Work Bitch” έχει μείνει ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά dance tracks στον μουσικό της κατάλογο και αγαπημένο των θαυμαστών της.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο Πάνος Κιάμος μας υποδέχεται το 3ήμερο των Αποκριών στο Posidonio Music Hall!

Her News b

Χάρις Αλεξίου: Ambassador της παγκόσμιας καμπάνιας Equal του Spotify!

HerNews ka

Σινεμά: Παράνομοι έρωτες βγαλμένοι από την ζωή

Her News b