HerNews.gr
Health

Γάμος & συμβίωση: Το ήξερες ότι κρατά χαμηλά το σάκχαρο;

Οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι ή μένουν στο ίδιο σπίτι με τον/την σύντροφό τους κρατούν “χαμηλά” τα επίπεδα του σακχάρου τους.  Έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα το επίπεδο σακχάρου στο αίμα τους να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα. Σύμφωνα με έρευνα, δεν έχει και πολλή σημασία για το σάκχαρο αν τα πηγαίνουν καλά ή είναι συνεχώς στα μαχαίρια. 

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι ο γάμος και η συμβίωση έχουν διάφορα οφέλη για την υγεία, ιδίως για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Η μοναξιά, η κοινωνική απομόνωση & γενικά  έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2!

Οι ερευνητές από τον Καναδά αλλά και το Λουξεμβούργο, με επικεφαλής τη δρ. Κάθριν Φορντ των πανεπιστημίων Λουξεμβούργου & Carleton στην Οτάβα που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό για διαβητικές έρευνες «BMJ Open Diabetes Research & Care».

Ανέλυσαν σε βάθος δεκαετίας στοιχεία για 3.335 άτομα 50-89 ετών, χωρίς διάγνωση διαβήτη στην αρχή της μελέτης.

Τα επίπεδα σακχάρου των συμμετεχόντων μετριούνταν κατά περιόδους. Παράλληλα, αξιολογούνταν η οικογενειακή κατάστασή τους, καθώς και άλλοι παράγοντες όπως εισόδημα, εργασία, κάπνισμα, σωματική άσκηση, κατάθλιψη, βάρος, social media & άλλα.

Διαπιστώθηκε ότι ο γάμος αλλά και η συμβίωση μείωνε την πιθανότητα αύξησης του σακχάρου. Ένας χωρισμός, ή διαζύγιο ή η απώλεια του/της συντρόφου εξαιτίας θανάτου αύξανε την πιθανότητα για προδιαβήτη ή διαβήτη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Hangover: Με αυτές τις τροφές θα το καταπολεμήσεις

Her News b

Θάλασσα: Τι πρέπει να τρώμε πριν και μετά

Her News b

Θυροειδής: 1 στις 8 γυναίκες αναπτύσσει κάποια διαταραχή στη ζωή της

HerNews ka