HerNews.gr
Beauty

Πως να προστατέψετε το δέρμα σας από το κρύο- 9+1 βήματα!

Όλες οι χειμωνιάτικες νιφάδες δεν είναι φτιαγμένες από χιόνι. Ο κρύος καιρός, με τη χαμηλή σχετική υγρασία του, προκαλεί τον όλεθρο στο δέρμα μας, καθιστώντας το ξηρό και ξεφλουδισμένο. Όχι μόνο ο αέρας το στεγνώνει, αλλά η θέρμανση των εσωτερικών χώρων καταστρέφει περαιτέρω την υγρασία του δέρματος. Το αποτέλεσμα; Χειμωνιάτικη φαγούρα.

Η υγεία του δέρματος είναι σημαντική όχι μόνο για λόγους εμφάνισης, αλλά κυρίως επειδή το δέρμα εκτελεί τόσες πολλές από τις βασικές εργασίες του σώματος. Μεταξύ άλλων, προστατεύει τον οργανισμό από τους πολλούς ιούς και βακτήρια στα οποία εκτίθεται ένα άτομο καθημερινά.

 Προστατεύει επίσης από τις θανατηφόρες υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα. Το υγιές δέρμα βοηθά επίσης ένα άτομο να αντιδρά καλύτερα σε σημαντικές αλλαγές γύρω του νιώθοντας πόνο ή πίεση. Οι κρύοι μήνες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του δέρματος, προκαλώντας καταστάσεις όπως ξηροδερμία ή έκζεμα (φαγούρα, ξηρά, κοκκινωπά μπαλώματα ή βλάβες στο δέρμα) που μπορεί να ποικίλλουν σε σοβαρότητα.

Πως να προστατέψετε το δέρμα σας από το κρύο

  1. Ενυδατώστε καθημερινά . Οι ενυδατικές κρέμες με βάση το πετρέλαιο ή την κρέμα είναι καλύτερες από τις λοσιόν για κανονικό έως ξηρό δέρμα. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα ή λανολίνη. Εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα απευθείας στο βρεγμένο δέρμα σας μετά το μπάνιο, ώστε η ενυδατική κρέμα να βοηθήσει στην παγίδευση της επιφανειακής υγρασίας.
  2. Καθαρίστε το δέρμα σας, αλλά μην το παρακάνετε . Ο υπερβολικός καθαρισμός αφαιρεί τις φυσικές ενυδατικές ουσίες του δέρματος. Αρκεί να πλένετε το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια και ανάμεσα στις πτυχές του δέρματός σας μία φορά την ημέρα. Ενώ μπορείτε να ξεπλένετε καθημερινά τον κορμό, τα χέρια και τα πόδια σας, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε σαπούνι ή καθαριστικό σε αυτές τις περιοχές κάθε μέρα.
  3. Περιορίστε τη χρήση ζεστού νερού και σαπουνιού . Εάν έχετε «χειμωνιάτικη φαγούρα», κάντε σύντομα χλιαρά ντους ή λουτρά με ένα μη ερεθιστικό καθαριστικό. Αμέσως μετά, εφαρμόστε μια παχιά κρέμα ή ενυδατική κρέμα τύπου βαζελίνης. Στεγνώστε απαλά το δέρμα.
  4. Υγρασία . Ο ξηρός αέρας μπορεί να τραβήξει την υγρασία από το δέρμα σας. Οι αφυγραντύρες δωματίου μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμοι. Ωστόσο, φροντίστε να καθαρίσετε τη μονάδα και να αλλάξετε το νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή για να μειώσετε τη μούχλα και τους μύκητες.
  5. Προστατέψτε τον εαυτό σας από τον άνεμο . Καλύψτε το πρόσωπό σας και χρησιμοποιήστε ένα lip balm με βάση το πετρέλαιο. Τα προστατευτικά του δέρματος που περιλαμβάνουν πετρέλαιο και κρέμες με κεραμίδια είναι επίσης αποτελεσματικά.

  1. Αποφύγετε το υπερβολικό κρύο . Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν δερματικές διαταραχές ή κρυοπαγήματα σε μερικούς ανθρώπους. Επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό εάν αναπτύξετε αλλαγές χρώματος στα χέρια ή τα πόδια σας που συνοδεύονται από πόνο ή έλκος. Εάν αναπτύξετε έντονο πόνο που ακολουθείται από απώλεια της αίσθησης στο δάχτυλο του χεριού ή του ποδιού, μπορεί να έχετε κρυοπαγήματα.
  1. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο . Θυμηθείτε ότι ο ήλιος του χειμώνα μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνος για το δέρμα. Ακόμη και το χειμώνα, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη αντηλιακής προστασίας 15 ή μεγαλύτερο, εάν σκοπεύετε να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους για παρατεταμένες περιόδους. Η υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος και καρκίνο του δέρματος.
  2. Αποφύγετε το χειμερινό μαύρισμα . Τα σολάριουμ και οι τεχνητοί ηλιακοί λαμπτήρες είναι πάντα επιβλαβείς για το δέρμα και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Αν θέλετε να διατηρήσετε την καλοκαιρινή σας λάμψη, χρησιμοποιήστε αυτομαυριστικά μαζί με επιπλέον ενυδατική κρέμα, καθώς τα αυτομαυριστικά μπορούν επίσης να στεγνώσουν το δέρμα.

  1. Πάρτε συμπληρώματα βιταμίνης D. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η φυσική σας παραγωγή βιταμίνης D αυξάνεται ως αποτέλεσμα της καθημερινής έκθεσης στον ήλιο, αλλά όταν κυλάει ο χειμώνας αυτή η έκθεση μειώνεται. Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών μπορεί να διασφαλίσει ότι λαμβάνετε τις συνιστώμενες ποσότητες βιταμίνης D όλο το χρόνο.
  2. Επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας . Εάν έχετε επίμονη ξηροδερμία, απολέπιση, κνησμό, εξανθήματα ή δερματικές διογκώσεις που σας απασχολούν, επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας — όχι μόνο το χειμώνα αλλά οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Πώς το κρύο ταλαιπωρεί τα μαλλιά σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για περιποίηση ποδιών στο σπίτι

Her News

Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Υιοθέτησε την τάση των crackle nails

HerNewskl

Γαλλικό μανικιούρ με διπλό ombre: To πιο εντυπωσιακό σχέδιο για μακριά νύχια

HerNewskl