HerNews.gr
Beauty

Tips για περιποίηση ποδιών στο σπίτι

Μια καλή ρουτίνα για περιποίηση ποδιών στο σπίτι, είναι σημαντική όλο τον χρόνο και ειδικά το καλοκαίρι, που φοράμε σανδάλια και ανοιχτά παπούτσια. Τα πόδια μας κουράζονται όλη την ημέρα και χρειάζονται αρκετή φροντίδα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε όλα τα tips για μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης ποδιών στο σπίτι.

Κάντε ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο

Το ποδόλουτρο είναι άκρως αναζωογονητικό για τα πόδια σας. Βοηθάει να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική ημέρα. Μπορείτε να κάνετε ένα ποδόλουτρο σε μια λεκάνη, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και άλατα μπάνιου, για παράδειγμα αιθέρια έλαια λεμονιού και μέντας. Αφήστε τα πόδια σας περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα για να ανακουφιστούν καλά.

Χρησιμοποιήστε ένα foot scrub

Μετά τον χειμώνα είναι λογικό τα πόδια σας να είναι ξηρά και για αυτό καλό είναι να τα φροντίσετε για να γίνουν ξανά υγιή και όμορφα. Ένας καλός τρόπος για σωστή περιποίηση των ποδιών στο σπίτι, χωρίς να πάτε σε κάποιο σπα, είναι να πάρετε ένα foot scrub. Αυτό αφαιρεί το νεκρό δέρμα και κάνει τα πόδια σας ξανά απαλά. 

Ώρα για ενυδάτωση

Ακριβώς όπως το δέρμα στο πρόσωπο και τα χέρια, τα πόδια σας πρέπει να ενυδατώνονται τακτικά. Αφού χρησιμοποιήσετε ένα scrub, εφαρμόστε μια στρώση κρέμας ποδιών για να φαίνονται υγιή και ενυδατωμένα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε ξηρό δέρμα. Προτιμήστε μια κρέμα με σύνθεση με βούτυρο κακάο, βιταμίνη Ε και έλαιο μέντας για να αναζωογονήσει και να μαλακώσει τα πόδια σας, αφήνοντάς τα μεταξένια και λεία.

Εφαρμόστε καθημερινά ένα βάλσαμο με βάση το λάδι

Αν νιώθετε ότι τα πόδια σας χρειάζονται λίγη επιπλέον φροντίδα, ένα βάλσαμο με βάση το λάδι θα τα διατηρήσει απαλά και λεία. Χρησιμοποιήστε το σε ελαφρώς βρεγμένο δέρμα για θεραπεία ενυδάτωσης που θα κάνει τα πόδια σας να δείχνουν και να αισθάνονται καλύτερα.

Κρατήστε τα νύχια σας όμορφα κομμένα

Πρώτα απ ‘όλα, τα όμορφα κομμένα νύχια φαίνονται πολύ πιο καθαρά. Αλλά αν τα νύχια σας είναι μακριά και απεριποίητα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνουν προς τα μέσα. Κόψτε τα νύχια σας ευθεία και κρατήστε τα κοντά. Επίσης μην ξεχνάτε να τα λιμάρετε για να τους δώσετε ένα όμορφο σχήμα.

Wet hair look: Πώς θα πετύχεις το απόλυτο χτένισμα;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 ιδανικές τροφές για υγιή μαλλιά και επιδερμίδα

Her News

Strobing: Η τάση που προσφέρει εφέ λάμψης λίγο πριν το φθινοπώρο

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: Ποια είναι η θεραπεία προσώπου που επιλέγει;

HerNewskl