HerNews.gr
Διεθνή

Συρία: Το μωρό που γεννήθηκε στα χαλάσματα του σεισμού μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία εν μέσω φόβων απαγωγής του

Το ορφανό μωρό από τη Συρία, η Aya, η οποία γεννήθηκε την ώρα που κατέρρεε το σπίτι της οικογένειάς της από τον φονικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας, μεταφέρθηκε σε «ασφαλή τοποθεσία», αφού το νοσοκομείο έκρινε ότι η μικρή χρειάζεται επιπλέον προστασία.

Πιο αναλυτικά, το βρέφος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Αφρίν σε θερμοκοιτίδα ωστόσο πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν παρουσιαστεί στο νοσοκομείο λέγοντας πως είναι συγγενείς της μικρής.

Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Υγείας του νοσοκομείου έλαβε προληπτικά μέτρα για να προστατεύσει το κορίτσι, δήλωσε πηγή στο BBC.

Οι φήμες για απαγωγή

Την περασμένη  Δευτέρα, σημειώθηκε ένα βίαιο επεισόδιο στο νοσοκομείο στην περιοχή που ελέγχεται από την αντιπολίτευση όπου νοσηλευόταν. Μια νοσοκόμα, συνοδευόμενη από δύο ένοπλους άνδρες, φέρεται να χτύπησε τον διευθυντή του νοσοκομείου, ενώ φήμες μιλούσαν για προσπάθεια απαγωγής της Aya.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης υγείας, Δρ Ahmad Hajj Hassan, ωστόσο διέψευσε τους σχετικούς ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ισχυρισμοί για απαγωγή ήταν μια παρεξήγηση. Αυτό ήταν ένα εντελώς εσωτερικό θέμα που σχετίζεται με το νοσοκομείο και δεν είχε καμία σχέση με το μωρό», είπε στο BBC.

Τελικά, για λόγους ασφαλείας πάρθηκε η απόφαση το βρέφος να μεταφερθεί σε ασφαλέστερο σημείο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το μωρό την περασμένη εβδομάδα, αφού η ιστορία της έγινε ευρέως γνωστή.

Ωστόσο, η διεύθυνση υγείας είναι αποφασισμένη να δώσει προτεραιότητα στην ευημερία της και να ενεργήσει προσεκτικά με τη διαδικασία της υιοθεσίας, σύμφωνα με την πηγή.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σακίρα: Νέα «μπηχτή» για τον Πικέ σε κλιπ από το νέο της τραγούδι – Δείτε βίντεο

Her News b

Britney Spears: Η μητέρα της εργάζεται ως αναπληρώτρια δασκάλα καθώς αγωνίζεται να πληρώσει τους λογαριασμούς

HerNews ka

Πρίγκιπας Χάρι: Ισχυρίζεται ότι ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ του επιτέθηκε σωματικά για την Μέγκαν Μαρκλ

HerNews ka