HerNews.gr
Διεθνή

Σεισμός Τουρκία: Κρέμασαν χρωματιστά μπαλόνια στα συντρίμμια για όλες τις παιδικές ψυχές που «χάθηκαν»

Η Τουρκία αποφάσισε 14 ημέρες μετά από τους φονικούς σεισμούς να σταματήσει τις επιχειρήσεις ερευνών και διάσωσης εκτός από το Χατάι και το Καχραμανμάρας όπου είναι και οι δυο περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών “Afad”, Γιούνους Σεζέρ δήλωσε ότι: «Σε μεγάλο αριθμό επαρχιών οι προσπάθειες ερευνών έχουν τελειώσει. Συνεχίζονται στις επαρχίες Καχραμανμαράς και Χατάι, σε περίπου 40 κτίρια».

Με περισσότερους από 47.000 επίσημα καταγεγραμένους νεκρούς και 100.000 αγνοούμενους η Τουρκία αλλά και ο ολόκληρος ο πλανήτης, πενθεί. 
@suzanizzet Balloons were placed to honour all the children who lost their lives 🎈 RIP innocent angels! #turkeyearthquake #tukiyedeprem ♬ original sound – Suzan Izzet

Χρωματιστά μπαλόνια για όλες τις παιδικές ψυχές που «έφυγαν»

Για όλα εκείνα τα παιδικά χαμόγελα που έσβησαν εξαιτίας των φονικών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία, ο παιδικός σύλλογος ‘’Ogün Abi’’ έβαλε χρωματιστά μπαλόνια στα συντρίμμια, με τα μέλη του συλλόγου να προσπαθούν να εντοπίσουν με ακρίβεια τα σημεία όπου πιστεύεται πως χάθηκε κάποια παιδική ζωή, στην περιοχή Αντάκια της τουρκικής επαρχίας Χατάι ώστε να τοποθετήσουν τα μπαλόνια.

@cgtneurope In Hatay, Türkiye, volunteers commemorated the children who died in the earthquake by tying red balloons to the rubble. #TurkiyeEarthquake #fypシ ♬ original sound – CGTN Europe

«Κάθε μπαλόνι αντιπροσωπεύει ένα παιδί. Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των παιδιών που έφυγαν από τον σεισμό. Μακάρι να μπορούσαμε να τους προσφέρουμε αυτά τα μπαλόνια», δήλωσε ο ιδρυτής του συλλόγου, Ogün Sever Okur.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tα νερά στο «Μεγάλο Κανάλι» της Βενετίας έγιναν… πράσινα! – Επείγουσα έρευνα για να λυθεί το μυστήριο

Her News

Στον Ιορδάνη ποταμό ο πρίγκιπας Κάρολος: Πήρε μπουκάλια με νερό για τις βασιλικές βαφτίσεις!

Her News

Angelina Jolie: Έγινε έργο τέχνης σε πλατεία του Μιλάνο με αφορμή την διπλή μαστεκτομή της

HerNews ka