HerNews.gr
Διεθνή

Σεισμός Τουρκία: Βρέθηκε άλογο ζωντανό κάτω από ερείπια 21 μέρες μετά τον φονικό σεισμό

21 ολόκληρες μέρες μετά  τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία, ένα άλογο βρέθηκε ζωντανό στα ερείπια ενός κτιρίου στην πόλη Adiyaman.

Ένα βίντεο που δείχνει εθελοντές να συνεργάζονται για να σώσουν το ζώο κοινοποιήθηκε στο Twitter από την Tansu Yegen. 

Το Adiyaman υπέστη μεγάλες απώλειες μετά τους δίδυμους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου.

Σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ ταρακούνησε τη νότια Τουρκία τη Δευτέρα – τρεις εβδομάδες μετά την καταστροφική δόνηση που κατέστρεψε την περιοχή – προκαλώντας την κατάρρευση ορισμένων ήδη κατεστραμμένων κτιρίων και τον θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου.

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας, AFAD, δήλωσε ότι άλλοι 69 άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του σεισμού που είχε επίκεντρο την πόλη Yeşilyurt στην επαρχία Malatya. Πάνω από δύο δωδεκάδες κτίρια κατέρρευσαν.

Καθώς εθελοντές και εργάτες αρωγής συνεχίζουν να σκάβουν στα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων στην Τουρκία, μερικές εκπληκτικές ιστορίες επιβίωσης έρχονται στο προσκήνιο.

Ο Ερντογάν μοιράζει μετρητά στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία

Στο μεταξύ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 27 Φεβρουαρίου μοίρασε χρήματα σε παιδιά στο Adiyaman στις 27 Φεβρουαρίου.

Το βίντεο με τον Ερντογάν να μοιράζει χρήματα έχει προκαλέσει τεράστια αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ο κόσμος έκρινε τη στιγμή «ντροπιαστική».

Η κίνηση του Ερντογάν ήρθε αφού ζήτησε «ευλογία» από τους πολίτες του Adıyaman, παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση απέτυχε να ανταποκριθεί επαρκώς τις «πρώτες δύο ημέρες» μετά τους μεγάλους σεισμούς.

«Τις πρώτες δύο ημέρες, στο Adıyaman, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να εκτελέσουμε τα έργα (διάσωσης και έρευνας) με την αποτελεσματικότητα που θέλαμε, λόγω της καταστροφικής επίδρασης των σεισμών, των αρνητικών καιρικών συνθηκών και των δυσκολιών που που έφερε η κατεστραμμένη υποδομή.

Ζητώ την ευλογία σας για αυτό. Γνωρίζουμε τα πάντα και κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», είπε στις 27 Φεβρουαρίου στο νοτιοανατολικό Adıyman.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Sasha Montenegro: «Έφυγε» από τη ζωή η Μεξικανή ηθοποιός

HerNews ka

Meghan Markle- πρίγκιπας Harry: Έκλεισαν το site τους προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ

HerNewskl

Δέκα celebrities που πλούτισαν κι ως…επιχειρηματίες

HerNews ka